Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyhetsdagen: Åkesson till S-attack • USA tog ledningen efter VAR-drama • Kommunens krislösning: Fillunch till barnen

Jimmie Åkesson gick till hård attack mot Socialdemokraterna i sitt tal under politikerveckans sista dag i Visby. 

 

USA har tagit ledningen i VM-finalen efter VAR-drama. 

Högstadie- och gymnasieeleverna i Lindesbergs kommun kan bli tvungna att äta filmjölk till lunch en dag i veckan som en sparåtgärd. 

Sverigedemokraterna är sista partiet ut under Almedalsveckan och när det var partiledaren Jimmie Åkessons tur att hålla tal valde han bland annat på att fokusera på Socialdemokraternas ”misslyckanden”. 

Han berättade att han tagit emot stora mängder brev från tidigare socialdemokrater som gått över till SD, och att den vanligaste formuleringen i breven är: ”Det känns inte som Sverige längre”

Åkesson fortsatte skuldbelägga S och Stefan Löfven för mycket av de problem han menar att Sverige står inför idag: cancersjuka som dör i väntan på vård, äldre som lever i fattigdom, segregation, kriminella gäng, våldtäkter och IS-mördare.

Läs mer här

Åkesson gick till attack mot Socialdemokraterna under sitt tal i Almedalen. Foto: ADAM IHSE /TT / TT NYHETSBYRÅN

USA tar ledningen efter VAR-drama

USA tog ledningen i VM-finalen mot Nederländerna efter ett VAR-drama. Stefanie Van der Gragt sparkade ner Alex Morgan i straffområdet och efter VAR-granskning tilldömdes alltså USA en straffspark. USA:s Megan Rapinoe slog säkert in straffen – som var hennes sjätte mål i turneringen – och drygt tio minuter ökade USA på ledningen.

USA:s Megan Rapinoe slog säkert in straffen och gav USA ledningen. Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Läs mer här.  

Kommunens krisplan: filluncher till eleverna

Kostavdelningen i Lindesbergs kommun i Örebro dras med budgetunderskott och behöver ta ställning till en rad sparåtgärder. 

I ett beslut från kommunen går det att läsa om ett av förslagen: att låta Lindesbergs högstadie- och gymnasieelever få filmjölk till lunch en gång i veckan istället för vanlig mat. 

Men beslutet har väckt reaktioner och dietisten Ulrika Backlund på Livsmedelsverket säger till Expressen att filmjölk kan bli för näringsfattigt för eleverna. 

Lindesbergs kostchef Louise Auer är medveten om att filmjölk kanske inte räcker för att fylla ungdomarnas rekommenderade dagliga näringsintag, och understryker att det inte är säkert att förslaget går igenom. 

– Man diskuterar många olika alternativ. Det har diskuterats att minska på ekologiska inköp. Inget av förslagen är bra, det är inget vi vill införa. 

Läs mer här

Elever i Lindesbergs kommun kan bli tvungna att vänja sig vid filluncher en gång i veckan. Foto: NILS PETTER NILSSON

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.