Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NYHETSDAGEN: Polisen om explosionen i Linköping: ”Tyder på grov brottslighet” • Isak petas i Sveriges EM-kvalmatch • Explosion vid industribrand

Två personer vårdas på sjukhus efter en kraftig explosion i ett bostadshus i Linköping på morgonen. Flera fönsterrutor och balkonger är helt utblåsta. 

*

Marcus Berg och Robin Quaison utgör Sveriges anfallsduo i kvällens EM-kvalmatch i fotboll mot Malta, enligt Aftonbladet. 19-årige talangen Alexander Isak ser därmed ut att börja på bänken.

*

En industribrand har brutit ut i Huskvarna.

– Det har varit en explosion och brinner på utsidan av byggnaden, säger ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Jönköping.

Drönarbilder visar förödelsen ovanifrån. Foto: Tj Aerial photo

Kraftig explosion – två vårdas på sjukhus

En kraftig explosion inträffade vid niotiden på fredagsmorgonen i ett bostadshus i centrala Linköping.

Ett 20-tal personer har skadats lindrigt, två personer vårdas fortfarande på sjukhus, enligt polisen.

Flera fönsterrutor och balkonger på byggnaden är helt utblåsta. Enligt det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden, finns det i näraliggande hus totalt 109 lägenheter som fått fönsterrutor och i vissa fall balkonger förstörda. 

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse och jobbar utifrån teorin att någon har placerat en sprängladdning som har detonerat. Fortfarande vet dock polisen inte vad det är som exploderat. 

Enligt obekräftade uppgifter var explosionen kopplad till mc-gäng.

Alexander Isak Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Uppgifter: Isak och Larsson på bänken

Enligt Aftonbladet, som hänvisar till uppgifter från landslagets stängda träning, ingår inte 19-årige talangen Alexander Isak i startelvan när Sveriges fotbollsherrar möter Malta i EM-kvalet på fredagen.

Isak hoppade in i Sverige EM-kvalmöte med Norge i våras, och hyllades av förbundskaptenen Janne Andersson efter matchen. 

– Det lyser om honom. Han gör det fullständigt naturligt och där måste jag säga att jag är lite överraskad över det han gör, sa Andersson. 

Men i kvällens EM-kvalmatch ska Marcus Berg och Robin Quaison utgöra Sveriges anfallsduo från start, enligt Aftonbladet.

Tidningen uppger också att mittfältsveteranen Sebastian Larsson kan komma att petas från start till förmån för Kristoffer Olsson. 

Kraftig brand i industri

En industribrand bröt på eftermiddagen ut i Huskvarna.

Enligt räddningstjänsten har något exploderat och det brinner på utsidan av byggnaden.

Två räddningsstyrkor samt ambulans har larmats till platsen, uppger räddningstjänsten i Jönköping.

Larmet om branden kom in vid 17.15 på fredagseftermiddagen.

LÄS MER: Kraftig industribrand i Huskvarna