Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nyhetsankaret ignorerade sexanklagelser mot brodern

Utredning får grönt ljus – guvernören ber om ursäkt
CNN:s nyhetsankare Chris Cuomo, 50, är yngre bror till New Yorks guvernör Andrew Cuomo.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Andrew Cuomo, guvernör i delstaten New York, utreds för sexuella trakasserier mot sina anställda.
Foto: JAMES MESSERSCHMIDT / POLARIS POLARIS IMAGES

CNN:s Chris Cuomo ignorerade utredningen om sexanklagelser som riktats mot New Yorks guvernör Andrew Cuomo – hans bror – i kvällssändningen.

Nu höjs röster internt som vill se Chris Cuomo sparkas från nyhetskanalen, rapporterar The Guardian. 

Trovärdigheten kring CNN:s nyhetsankare Chris Cuomo, 50, är återigen starkt ifrågasatt.

Den senaste kritiken rör Chris Cuomos val att i sitt kvällsprogram inte nämna den utredning som hävdar att hans bror, New Yorks guvernör Andrew Cuomo, är skyldig till att ha sextrakasserat elva kvinnor.

I rapporten som New Yorks chefsåklagare Letitia James presenterade på tisdagen finns även uppgifter kring Chris Cuomos inblandning i hanteringen av sexskandalen av broderns kommunikationsenhet.

Upprörd stämning på CNN

Bland annat omnämns ett mejlutskick från den politiska strategen Lis Smith till Andrew Cuomos partivänner med orden: ”Chris vill vara säker på att vi är tillräckligt ångerfulla här”, skriver The Guardian. 

Chris Cuomo ska också ha formulerat en skrivelse åt sin bror som innehåller meningar om att ”det inte var min avsikt att göra någon illa”.

Medarbetare på CNN upprörs över att Chris Cuomo får leda ett av kanalens program på bästa sändningstid och samtidigt är helt okritisk till sin bror som politisk makthavare.

En anställd journalist på CNN säger anonymt till The Guardian att det är en skam för hela journalistkåren att Chris Cuomo får behålla jobbet.

– Att Chris Cuomo inte får sparken för denna oanständiga intressekonflikt som påverkar nyhetsrapporteringen är inte bara oansvarligt av CNN, det skämmer också ut journalistiken.

”Du är den bästa politikern i världen”

Det är inte första gången som Chris Cuomo i egenskap av journalist kritiseras för bristande opartiskhet i förhållandet till sin bror.

Flera gånger har Andrew Cuomo intervjuats av Chris Cuomo för sin hantering av coronaviruset. 

Vid ett intervjutillfälle sa Chris Cuomo till Andrew Cuomo, ”jag älskar dig som min bror. Det är uppenbart att jag inte kan vara objektiv i det här fallet men jag tycker du är den bästa politikern i landet”.

På onsdagen hade inget offentligt uttalande kommit från CNN angående senaste kritiken mot Chris Cuomo.

Andrew Cuomo nekar till anklagelserna som riktats mot honom. 

Charlotte om mötet med Andrew Cuomo: ”Han försökte få mig i säng”

Hon är den första kvinnan att vittna mot guvernören framför kameran

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.