Dvärgflodhästarna har blivit fler på Parken Zoo. För ett par veckor sedan föddes lille Oliver. Foto: Reuters
Dvärgflodhästarna har blivit fler på Parken Zoo. För ett par veckor sedan föddes lille Oliver. Foto: Reuters

Nyfödd dvärgflodhäst leker ubåt på zoo

Publicerad
Uppdaterad
Välkommen till världen!
Dvärgflodhästen Oliver är Parken Zoos nya bebis.
- Han trivs jättebra, mår som en kung, säger djurparkens vd Mats Ericson.
Kelgris är kanske fel ord att använda på en flodhäst, men innebörden stämmer väl överens med det nya tillskottet på Parken Zoo i Eskilstuna - dvärgflodhästen Oliver som föddes för ett par veckor sedan.
- Vi är naturligtvis jätteglada. Ingen annan park i Sverige har dvärgflodhästar och dessutom är det inte vanligt att de föds i fångenskap, säger Mats Ericson.
Efter att ha nekats mjölk av mamma Krakunia den första tiden, har saker nu löst sig.
- Vi fick mata honom med råmjölk den första veckan. Men sedan förstod mamman att hon skulle släppa till, så nu verkar det fungera.
Och nog verkar Oliver trivas.
- Han har sin favoritbassäng där han far omkring och leker ubåt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag