Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nyfödd bebis har räddats – föddes på flyktingbåt

Bebisen bärs i land av italiensk kustbevakning.
Foto: Italienska kustbevakningen
Räddningsinstatsen tog lång tid.
Foto: Italienska kustbevakningen

Nästan 250 personer har räddats från en flyktingbåt utanför Italiens kust.

En av dem var en helt nyfödd bebis.

Fler än 62 000 migranter har kommit till Italien i år.

Under natten mot söndag lyckades italiensk kustbevakning rädda migranter på en båt som flöt runt utanför Kalabrien i södra Italien.

Tufft väder gjorde att insatsen tog över 16 timmar. Ombord fanns 203 vuxna och 41 barn, inklusive en bebis – som föddes på båten, enligt MailOnline.

På bilder syns hur kustbevakningspersonalen bär den lilla människan, som är inlindad i flera filtar, upp från sitt skepp.

Ökat antal migranter

De senaste veckorna har antalet migranter som försöker att ta sig till Italien ökat kraftigt, rapporterar Reuters.

Tidigare i veckan räddades 296 personer på en annan flytingbåt utanför den italienska ön Lampedusa, som brukar vara den vanligaste destinationen.

Sammanlagt 62 000 migranter har tagit sig till Italien hittills i år – jämfört med strax över 32 500 under samma period i fjol.

Även Storbritannien har sett ett ökat antal migranter. I onsdags drunknade 27 personer när en gummiflotte kapsejsade i Engelska kanalen. Tre av offren var barn, och ett av dem var en gravid kvinna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.