Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyckel saknades efter Hagens försvinnande

Polisens senaste spår i letandet efter Anne-Elisabeth Hagen.
Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen i över ett år. Polisen misstänker mord.Foto: FAMILY HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Paret Hagens villa i Lørenskog.Foto: OLE BERG-RUSTEN/NTB-SCANPIX/TT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Polisen vid villan i Lørenskog utanför Oslo.Foto: OLE BERG-RUSTEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Efter miljardärshustrun Anne-Elisabeth Hagens försvinnande för drygt ett år sen saknades en husnyckel.

Det har hennes make berättat för polisen, enligt VG.

Och polisen utesluter inte att gärningsmännen kan ha tagit sig in med hjälp av den.

Anne-Elisabeth Hagen, 68 – gift med Tom Hagen, en av Norge rikaste män – försvann från sitt hem i Lørenskog utanför Oslo den 31 oktober 2018.

Sen dess har ingen sett henne.

Polisen jobbar fortfarande febrilt med att reda ut vad som har hänt miljardärshustrun, och man utgår från teorin att hon har blivit mördad. Fallet har skapat stor uppmärksamhet både i Norge och utomlands, och det framkommer hela tiden nya detaljer i fallet.

Husnyckel saknades hus paret Hagen

Nu skriver VG att Tom Hagen, 69, berättat för polisen att en husnyckel som paret förvarade i garaget var borta efter hustruns mystiska försvinnande. Och enligt uppgifter till den norska tidningen fanns inga tecken på att någon brutit sig in i villan.

Polisinspektören Tommy Brøske bekräftar att nycklar till och från förvarades utanför villan. Men han vill inte kommentera vad den uppgiften innebär för utredningen.

– Tillgång till en brottsplats kommer alltid att vara intressant i en utredning, men vi är mer upptagna med vem som har varit inne på en brottsplats än vem som har haft tillgång till den, säger han till VG.

Tidningen har dock uppgifter om att flera personer har hörts om reservnyckeln.

Polisen vill inte kommentera

NRK har tidigare skrivit att polisen inte kan utesluta att gärningsmännen, som misstänks ha mördat Anne-Elisabeth Hagen, kunde ta sig in i bostaden med hjälp av nyckel.

– Vi håller fortfarande olika möjligheter öppna och vi vet mer nu än tidigare, utan att vilja kommentera detta ytterligare, sa Tommy Brøske då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.