Victor Hasselström försvann 19 mars 2009. Polisen misstänker att han har mördats. Foto: Lasse SandströmVictor Hasselström försvann 19 mars 2009. Polisen misstänker att han har mördats. Foto: Lasse Sandström
Victor Hasselström försvann 19 mars 2009. Polisen misstänker att han har mördats. Foto: Lasse Sandström
Vid det översta krysset, på Kungsgatan 92, misstänker polisen att Victor Hasselström mördades. Därefter ska han ha fraktats till området Hyndevad (nedersta krysset), tror polisen.Vid det översta krysset, på Kungsgatan 92, misstänker polisen att Victor Hasselström mördades. Därefter ska han ha fraktats till området Hyndevad (nedersta krysset), tror polisen.
Vid det översta krysset, på Kungsgatan 92, misstänker polisen att Victor Hasselström mördades. Därefter ska han ha fraktats till området Hyndevad (nedersta krysset), tror polisen.
Victor Hasselström sågs senast på Dannes bar 19 mars 2009. Foto: Lasse SandströmVictor Hasselström sågs senast på Dannes bar 19 mars 2009. Foto: Lasse Sandström
Victor Hasselström sågs senast på Dannes bar 19 mars 2009. Foto: Lasse Sandström

Nya uppgifterna om mordet på Victor, 20

Publicerad

Nu går polisen ut med nya uppgifter i utredningen kring Victor Hasselström, 20.

Utredarna misstänker att han mördades efter ett krogbråk på en bar – och att kroppen sedan fraktades bort. Det skriver Eskilstunakuriren.

– Vår teori är att Victor Hasselström blev dödad i Kungsgatan-området, men att man sedan fraktat bort kroppen därifrån, säger Bosse Hansén till tidningen.

Den 20-årige Victor Hasselström var ute på krogen med vänner den 19 mars 2009.

Sedan dess är han spårlöst försvunnen. Polisen har inte hittat kroppen – men misstänker att han mördats. Den 10 december rapporterade Expressen om att polisen är övertygad om att Victor Hasselström åkte taxi från dåvarande Dannes bar med fyra andra personer. Resan gick till en affärslokal på Kungsgatan 92 i Eskilstuna. Där, vid eller inuti lokalen, misstänks 20-åringen ha mördats.

Frågan är: Varför?

En uppgift som nått polisens utredare är att det blivit bråk inne på Dannes bar mellan tre personer och den 20-årige Victor Hasselström. De tre personerna, som är 49, 38 och 33 år gamla, är inte avförda från utredningen:

– Bråket rörde sig om en skitsak. Men 38-åringen hade ett tillhygge med sig in på krogen, en slagghammare, som liknar en ishacka. Han hotade Victor med den, säger Bosse Hansén vid polisen i Södermanland till Eskilstunakuriren.

Stannade till stängning

Efter bråket lämnade 38-åringen och 33-åringen baren i taxi. Victor Hasselström var kvar ända till stängningsdags. Då var klockan runt ett på natten.

– Sedan antar vi att 49-åringen och Victor går mot centrum och att Victor är med i den taxi som 49-åringen beställer, ungefär klockan 02.15, drygt en timme efter krogens stängning. Vi vet att Victor ville köpa alkohol och att det var därför han ville följa med 49-åringen. Och vi vet att det var fem personer i taxin, säger Bosse Hansén till tidningen.

Polisen misstänker att också den 38-årige mannen anslöt sig till det övriga sällskapet och fanns med i området kring affärslokalen på Kungsgatan under natten – tiden då Victor misstänks ha blivit mördad.

"Kan finnas spår att hämta"

Utredarna anser också att det finns ytterligare ett område som är intressant i utredningen: Det så kallade Bukettenområdet i Hyndevad.

Varför området är intressant vill inte Lars Franzell berätta:

– Men, det kan finnas spår att hämta i Hyndevadsområdet, säger han till Eskilstunakuriren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


öda

Till Expressens startsida

Mest läst i dag