Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya uppgifterna om mordet på Victor, 20

Victor Hasselström försvann 19 mars 2009. Polisen misstänker att han har mördats. Foto: Lasse Sandström
Vid det översta krysset, på Kungsgatan 92, misstänker polisen att Victor Hasselström mördades. Därefter ska han ha fraktats till området Hyndevad (nedersta krysset), tror polisen.
Victor Hasselström sågs senast på Dannes bar 19 mars 2009. Foto: Lasse Sandström

Nu går polisen ut med nya uppgifter i utredningen kring Victor Hasselström, 20.

Utredarna misstänker att han mördades efter ett krogbråk på en bar – och att kroppen sedan fraktades bort. Det skriver Eskilstunakuriren.

– Vår teori är att Victor Hasselström blev dödad i Kungsgatan-området, men att man sedan fraktat bort kroppen därifrån, säger Bosse Hansén till tidningen.

Den 20-årige Victor Hasselström var ute på krogen med vänner den 19 mars 2009.

Sedan dess är han spårlöst försvunnen. Polisen har inte hittat kroppen – men misstänker att han mördats. Den 10 december rapporterade Expressen om att polisen är övertygad om att Victor Hasselström åkte taxi från dåvarande Dannes bar med fyra andra personer. Resan gick till en affärslokal på Kungsgatan 92 i Eskilstuna. Där, vid eller inuti lokalen, misstänks 20-åringen ha mördats.

Frågan är: Varför?

En uppgift som nått polisens utredare är att det blivit bråk inne på Dannes bar mellan tre personer och den 20-årige Victor Hasselström. De tre personerna, som är 49, 38 och 33 år gamla, är inte avförda från utredningen:

– Bråket rörde sig om en skitsak. Men 38-åringen hade ett tillhygge med sig in på krogen, en slagghammare, som liknar en ishacka. Han hotade Victor med den, säger Bosse Hansén vid polisen i Södermanland till Eskilstunakuriren.

Stannade till stängning

Efter bråket lämnade 38-åringen och 33-åringen baren i taxi. Victor Hasselström var kvar ända till stängningsdags. Då var klockan runt ett på natten.

– Sedan antar vi att 49-åringen och Victor går mot centrum och att Victor är med i den taxi som 49-åringen beställer, ungefär klockan 02.15, drygt en timme efter krogens stängning. Vi vet att Victor ville köpa alkohol och att det var därför han ville följa med 49-åringen. Och vi vet att det var fem personer i taxin, säger Bosse Hansén till tidningen.

Polisen misstänker att också den 38-årige mannen anslöt sig till det övriga sällskapet och fanns med i området kring affärslokalen på Kungsgatan under natten – tiden då Victor misstänks ha blivit mördad.

"Kan finnas spår att hämta"

Utredarna anser också att det finns ytterligare ett område som är intressant i utredningen: Det så kallade Bukettenområdet i Hyndevad.

Varför området är intressant vill inte Lars Franzell berätta:

– Men, det kan finnas spår att hämta i Hyndevadsområdet, säger han till Eskilstunakuriren.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!