Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya uppgifter om mystiska försvinnandet: Ville skiljas

Dagbladets reporter om det unika fallet
Polisens teori är att Tom Hagen iscensatte en kidnappning för att dölja det påstådda mordet på Anne-Elisabeth Hagen.
Foto: TORBJøRN OLSEN / GD / NTB SCANPIX
Polisen misstänker att Anne-Elisabeth Hagen blivit mördad – trots att kroppen inte hittats.
Foto: PRIVAT

DNA-spår, biologiska spår och ett turbulent äktenskap som Anne-Elisabeth ville lämna, enligt VG.

Därför misstänks Tom Hagen efter sin frus försvinnande.

Men han nekar – och är besviken över att vara bakom lås och bom.

Polisens teori är att Tom Hagen iscensatte en kidnappning för att dölja det påstådda mordet på Anne-Elisabeth Hagen. Det finns misstankar om att maken lagt ut rökridåer med avsikt att vilseleda polisen. 

Bland annat har han uppgett att kidnappare tagit kontakt med honom med krav på lösensumma. 

Men polisen misstänker att Anne-Elisabeth Hagen blivit mördad – trots att kroppen inte hittats. Och i går häktades Tom Hagen misstänkt för mord eller medhjälp till mord.

DNA-spår

Att maken frihetsberövades i tisdags innebar en helomvändning i fallet. Nu uppger den norska tidningen VG några av skälen bakom – därför knyts han till sin frus försvinnande.  

Under veckan har polisen genomfört tekniska undersökningen och varit på plats vid Tom Hagens bostäder. Och visserligen är det logiskt att hans DNA finns överallt i hans bostad i Sloraveien – men enligt VG har DNA-spår upptäckts på platser som gör att Tom Hagen kan knytas till försvinnandet. Enligt den norska tidningen har polisen gjort DNA-tester på bland annat med det hotbrev som lämnades i Hagens hus. 

Dessutom har biologiska spår upptäckts på platser som uppges, enligt VG, ha en stor betydelse för utredningen. Polisen har även lyckats hitta blodspår från Anne-Elisabeth Hagen. Enligt den norska polisen kan blodspåren vara av stor vikt för utredningen. 

– Vi har ingen kommentar till någon av de konkreta spår vi har. Det vi hittat på brottsplatsen vill vi av naturliga skäl använda oss i förhör, och då är det viktigt att det inte blir offentligt. Polisen fruktar också släppta uppgifter kan komma att påverka vittnen som ännu inte förhörts, säger polisens presstalesperson, enligt ett mejl till VG. 

Turbulent äktenskap

Men utöver den tekniska bevisningen har personer runt paret Hagen gett värdefull insyn i deras vardag. Enligt VG vittnar personerna om ett turbulent äktenskap. 

Samma tidning uppger att polisen fått indikationer på att Anne-Elisabeth Hagen ville skilja sig. Den uppgiften har inte bekräftats. 

Enligt Tom Hagen fick han krav från de påstådda kidnapparna att betala ut stora summor pengar för att få se sin fru igen. 

Men polisen är av uppfattningen att Anne-Elisabeth inte lämnade huset vid liv, även om de inte kan utesluta att det gått till på annat vis. Vittnen har lämnat observationer på att människor och bilar rört sig i området vid tiden för försvinnandet. 


Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan hösten 2018 – nu har hennes man gripits.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.