Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya uppgifter om Melania Trumps sjukhusingrepp

Första advent gav Melania Trump en inblick i hur Vita huset ser ut under juletid.
Melania Trump.Foto: CHRIS KLEPONIS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Melania Trump fördes till sjukhus för vård under våren 2018.

I en ny bok framkommer nya uppgifter om ingreppet. 

”Melanias medicinska problem var verkligen inte något mindre”, skriver författaren Kate Bennett. 

USA:s First lady Melania Trump, 49, fördes i maj 2018 till sjukhus för att genomgå ett kirurgiskt ingrepp som Vita huset då kallade uppgav berodde på en godartad njuråkomma. 

Enligt uttalande utfördes ingreppet utan komplikationer på det militära sjukhuset Walter Reed men Melania Trump skulle stanna kvar på sjukhuset under en vecka för att återhämta sig. 

I den nya boken ”Free, Melania”, som släpps i USA under tisdagen, framkommer dock nya uppgifter om sjukhusvistelsen. 

”Proceduren farlig och komplicerad”

Författaren Kate Bennet skriver i boken att det aldrig framgick hur allvarligt tillståndet var, enligt en tillförlitlig källa. 

”Melanias medicinska problem var verkligen inte något mindre – och att en embolisering av en utväxt av något slag, liten eller stor och som satt på njuren som hennes kan ha gjort, gjorde proceduren farlig och komplicerad”. 

Bennett skriver även att Melania Trump hade haft svåra smärtor inför ingreppet och att det fanns stor oro för vad det kunde leda till. 

”Det fanns oro för att om hennes återhämtning inte skedde försiktigt under lång tid kunde hennes typ av tillstånd möjligen leda till att hon förlorade njuren”, skriver författaren i boken. 

Delar inte sovrum med presidenten

Kate Bennett, som är korrespondent i Vita huset för tv-kanalen CNN, har Melania Trump och presidentens familj som sitt bevakningsområde. 

I boken framkommer även att Melania Trump och maken inte delar sovrum. I stället har hon en egen avdelning på en annan våning i Vita huset, där det finns sovrum, ett så kallat ”glam room” där Melania Trump sminkar sig och fixar håret, samt även ett privat gym med en pilatesmaskin. 

Boken beskriver även Melania Trump och landets andra dam, Karin Pence, inte har en nära relation. 

Dagens toppnyheter – utrikes

Här är några av dagens största utrikesnyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.