Foto: Anders Wiklund / Scanpix
 Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Nya tågförseningar i dag

Publicerad
Uppdaterad
Tågförseningarna fortsätter.
Bland annat på grund av fordonsbrist.
- Kylan tär hårt, säger Sven-Ingvar Håkansson på SJ:s presstjänst till Expressen.se.
Vädret har stabiliserats, men tågen fortsätter att vara sena. På måndagsmorgonen blev två avgångar från Stockholm till Göteborg och en från Stockholm till Malmö upp till två timmar sena eftersom man hade problem med att få ut tågen ur vagnhallen.
Upp till 20 avgångar ställs in på grund av fordonsbrist under måndagen.
– Kylan tär hårt på fordonen. Vi har inte tillräckligt med tåg, säger Sven-Ingvar Håkansson på SJ:s presstjänst till Expressen.se.
Tåg har bland annat ställts in på sträckorna Hallsberg-Katrineholm-Stockholm och Eskilstuna-Stockholm.
Sven-Ingvar Håkansson uppmanar resenärer att hålla sig uppdaterad på SJ.se.
– Man får gå in och titta på vår hemsida, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag