Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya stormen slår till mot New York

Foto: Craig Ruttle/AP

Den nya stormen Athena har nått New York och New Jersey.

Flera vårdcentraler har evakuerats.

– Om du drabbades av översvämningar av Sandy bör du söka skydd med vänner och familj, säger Michael Bloomberg, New Yorks borgmästare.

Invånarna i New York och New Jersey har knappt hunnit andas ut efter stormen Sandy och presidentvalet.

Nu har ännu en storm, Athena, nått östkusten. Snö och starka vindar har slagit mot delar av New York och New Jersey. Flera människor är utan ström och det råder stora förseningar i trafiken. Träd och kraftledningar har fällts av de starka vindarna, skriver BBC.

Athena är inte lika stark som Sandy men på grund av den rådande situationen väntas den ändå slå hårt mot drabbade områden.

– Vi har inte och kommer inte att evakuera lika mycket som vi gjorde före orkanen Sandy. Men drabbades du av översvämningar av Sandy, bör du söka skydd med vänner och familj på en säkrare plats eller använda något av stadens skyddsrum, säger Bloomberg enligt Sky news.

Offentliga platser stängda

I New York har alla statliga parker och stränder stängt.

USA:s största flygbolag United airlines har ställt in de flesta flygningarna till och från New York från och med klockan 12 i dag lokal tid. Även American Airlines har ställt in sina New York-flygningar från klockan 15 lokal tid, medan de till och från Philadelphia ställdes in redan vid lunchtid.

Inställda flyg

På SAS är inga flyg till New York inställda.

– Vi har inga störningar i dag eller inställda flyg, säger Malin Selander, SAS pressansvariga i Sverige.

I New York är över 60 000 företag och hem fortfarande utan ström på grund av stormen Sandy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.