Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya fyndet i sökandet efter försvunna Joakim

Joakim, 30, har varit försvunnen sedan 26 juni.
Joakim Ettefjord är spårlöst försvunnen.Foto: PRIVAT
Hörlurarna som hittades under söndagen.Foto: FIKK

Joakim Ettefjord, 30, är sedan den 26 juni spårlöst försvunnen.

Sökinsatser har gjorts och under söndagen gjordes ett fynd som kan ha betydelse: Ett par hörlurar.

– Det är sannolikt att det är hans hörlurar, säger Iréne Lindström, insatsledare för frivilligorganisationen FIKK i ett pressmeddelande.

Joakim Ettefjord skulle köra från Kalix till Uppsala, onsdagen den 26 juni, men försvann utan ett spår. 30-åringen färdades i en Audi A4 Avant som har hittats strax öster om Långträsk vid länsväg 373.

Flera sökinsatser har genomförts i området och under söndagen hittades hörlurar av FIKK, som har lämnats in till polis.

– Vi har även gjort andra fynd som kan ha koppling till Joakim, allt är överlämnat till polisen i Arvidsjaur för att säkerställa kopplingen till Joakim, berättar organisationens insatsledare Iréne Lindström, i ett pressmeddelande. 

Enligt FIKK ska det i utredningen också ha framkommit att försvunna Joakim har haft ett par hörlurar med sig av liknande modells om hittats i skogen, utanför Långträsk.

Organisationen har genomfört ett flertal sökinsatser och många har ställt upp.

– De har varit helt fantastiska, det har varit blött upp till knäna och besvärlig terräng, de har verkligen kämpat på bra och det har gett resultat, säger Iréne Lindström.

Klockan 15.00 på måndagen fortsätter FIKK med sökinsatsen efter Joakim. Samlingsplatsen är vid OKQ8 i Långträsk.

Ett telefonsamtal sista spåret

Som Expressen tidigare har rapporterat är sista spåret ett telefonsamtal efter att Joakim tidigt på morgonen lämnat sin bil längs med länsväg 373 utanför Långträsk väster om Piteå. 

Samtalet gick till en anhörig.

– Det är ju i samband med att han lämnar den där bilen, det är den sista säkra telefonkontakten, sen har vi inte fått kännedom om några ytterligare kontakter, har Peder Jonsson, presstalesperson vid polisen i region Nord, tidigare berättat.

I slutet av juni valde polisen att gå ut med namn och bild på Joakim. Vid försvinnandet bar han mest troligt en grön huvtröja, svarta mjukisbyxor med vit text, vita skor och en mörkgrön keps.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.