Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya slaget mot turister – reglerna som kan dyra böter

I Venedig har 26 turister blivit avvisade sen nya regler om uppförande infördes i maj. Foto: Shutterstock

Flera städer har infört förbud att göra sig allt för bekväm som turist.  

I Venedig har flera turister fått dyra böter och blivit avvisade sen nya regler infördes i maj. 

Två stycken på grund av en kopp kaffe. 

En kopp hemgjord kaffe, en promenad i badkläderna eller möjligtvis ett svalkande dopp i fontänen. Det som tidigare varit naturliga inslag för turister kan nu leda till dyra böter och i värsta fall en avvisning från staden.

I Venedig har 26 turister blivit avvisade sen nya regler om uppförande infördes i maj. Utöver förbudet med picknick på en del platser, att bada i kanalen eller att gå i badkläder, så är det ett fall som sticker ut. 

I juni beslutade Roms statsråd att de ska bötfälla folk som bland annat badar i fontäner, sjunger i kollektivtrafiken eller äter nära monument.Foto: SHUTTERSTOCK

Skulle ta en kopp kaffe - 10 000 kronor i böter

För två veckor sen satt sig två tyska turister intill en av Venedigs mest kända broar, Rialtobron. Efter att ha hällt upp en var sin kopp kaffe som de gjort på gasolköket, blev de stoppade av polis. Ett opassande beteende, som resulterade i 10 000 kronor i böter och en uppmaning att lämna staden. 

En annan som drabbades av de nya reglerna var en 23-årig kanadensisk turist. Hon fick drygt 2500 kronor i böter för att ha vistats i bikini i en offentlig trädgård

”Venedig måste respekteras, och människor med dåligt uppförande som tror att de kan komma hit och göra vad de vill måste förstå att den lokala polisen kommer att gripa dem, straffa dem och sedan be dem lämna staden”, sa Venedigs borgmästare Luigi Brugnaro till AFP. 

Förbud mot sång i kollektivtrafik 

Amsterdam, Barcelona och Rom är tre andra städer som infört hårdare regler kring uppförandet. 

I Amsterdam fick en 23-årig kvinna drygt 1400 kronor i böter för att ha urinerat på en offentlig plats, enligt The Guardian.

I juni beslutade Roms statsråd att de ska bötfälla folk som bland annat badar i fontäner, sjunger i kollektivtrafiken eller äter nära monument, skriver Spiked online

”Gamla förordningar har uppdaterats för att anpassa sig efter det moderna samhällets behov, sa biträdande stabschef vid Roms statsråd, till the Guardian

Barcelona.Foto: LENNART REHNMAN / GT/IDAG

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.