Nya skjutningar i Stockholm efter Östbergamordet

På mindre än ett dygn har ett flertal skjutningar inträffat i Stockholms södra delar. Det allvarligaste fallet skedde i Östberga – och slutade i mord.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den allvarligaste skjutningen inträffade i Östberga under tisdagseftermiddagen – och slutade med att en man i 20-årsåldern avled av sina skador.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tre skott avlossades sent inatt rakt in i en lägenhet mellan Kärrtorp och Björkhagen i södra Stockholm.

– Anmälaren säger att flera skott skjutits, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

På mindre än ett dygn har ett flertal skjutningar inträffat i Stockholms södra delar. Det allvarligaste fallet skedde i Östberga – och slutade i mord. 

Flera skjutningar har skett i Stockholms södra delar under tisdagen och natten mot onsdagen. Den senaste skedde mot en lägenhet på Åhusvägen i Johanneshov, mellan Björkhagen och Kärrtorp, efter midnatt. 

Larmet om den skjutningen kom in klockan 00.43.

– Det är skotthål genom ett lägenhetsfönster. Ingen är skadad. Tekniker ska dit på förmiddagen och se om det går att komma någon vart, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisens presstjänst. Anmälaren säger att det är flera skott som har skjutits.

Ingen är gripen som misstänkt. 

Det rådde stor polisiär närvaro i Östberga efter skjutningen.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skjutning mellan Kärrtorp och Björkhagen

Expressens reporter Elin Jönsson är på plats i området i södra Stockholm, där skotten avlossades inatt:

– Det är tre hål i fönstret. Sedan ser det ut som det är tre träffar i fasaden, precis nedanför fönstret. 

Dagen efter nattens drama är det lugnt i bostadsområdet, säger Expressens reporter.

– Det kom tre barn med en vuxen person och tittade och pekade upp mot fönstret. Den vuxne berättade att det här i vanliga fall är ett jättelugnt område, säger Elin Jönsson. 

Strax efter klockan kvart i nio på onsdagsmorgonen kom en polisstyrka till området.

– "Vi ska ta oss en titt", sa de de kort till Expressens reporter.

Misstänkt skottlossning även i Fittja

Även från Postängsvägen i Fittja har Stockholmspolisen fått in samtal om misstänkt skottlossning vid 20-tiden på tisdagskvällen. Uppgifterna är lite vaga:

– Där är det en person som tycker att en smäll låter som ett skott, säger Kjell Lindgren. Sedan har han sett några personer springa därifrån. Den som har hört det här har inte velat berätta så mycket mer. 

I Solberga blev en person blivit beskjuten med ett luftgevär alternativt paintballvapen. Den som utsattes har inte velat prata med polisen, enligt Kjell Lindgren.

Under natten till onsdagen sköt någon genom ett fönster i en bostad som är belägen mellan Kärrtorp och Björkhagen.
Foto: LÄSARBILD

Skjutning slutade med mord i Östberga

Den allvarligaste skjutningen inträffade i Östberga under tisdagseftermiddagen – och slutade med att en man i 20-årsåldern avled av sina skador. En annan man sköts också och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt Aftonbladet var det en maskerad man med automatvapen, som avlossade skotten. Efter skjutningen ska personen ha flytt från platsen i en vit Toyota. Brottsrubriceringen är mord och försök till mord.

Den skadade mannens tillstånd från Östbergaskjutningen ska inte, enligt polisen, vara livshotande. Enligt polisen är ingen gripen som misstänkt för mordet och mordförsöket. 

– För en liten stund sedan pratade jag med de som håller i Östbergaärendet, ingen är frihetsberövad, säger Kjell Lindgren till Expressen vid niotiden på onsdagsmorgonen. 

Flera skjutningar har skett i Stockholms södra delar under tisdagen och natten mot onsdagen.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under tisdagskvällen fick polisen också in larm om skottlossning från Skarpnäck – och centrum spärrades av. Fynd på platsen får polisen att misstänka mordförsök.

– Jag var ute i området och hörde ungefär sex smällar, har en boende berättat.

Enligt Stockholmpolisen har någon avlossat skott mot en lägenhet i området.

– En anmälare har ringt in och sagt att skott avlossats mot dennes lägenhet och vittnen har sett personer jaga varandra ute på gatan, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Mitt i.

Polisen är förtegen om vilka fynd som har gjorts i området efter den misstänkta skjutningen. Avslutningsvis säger Kjell Lindgren: 

– Vi ser inget samband mellan något av de här fallen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.