Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya sanktioner
mot Nordkorea

FN:s säkerhetsråd har precis godkänt nya sanktioner mot Nordkorea efter landets senaste kärnvapentest, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Efter en anonym röstning i säkerhetsrådet blir det nya, tuffa sanktioner för att straffa Nordkorea för sitt senaste test.

FN fördömer starkt det senaste testet, och efter att FN hotade om sanktioner då blev Nordkorea rasande – och hotade med ett nytt kärnvapentest.

Men efter torsdagens möte i säkerhetsrådet sänder FN alltså ett nytt starkt budskap – om ännu tuffare sanktioner. De nya sanktionerna kommer att göra det svårare för Nordkorea att finansiera och upprätthålla material för sitt vapenprogram.

Väldigt sträng

Resolutionen antogs enhälligt av de 15 länderna i säkerhetsrådet. De nya sanktionerna svartlistar fler namn än tidigare och skärper restriktionerna för överföringar av pengar.

FN-sanktionerna mot Nordkorea tillhör de strängaste som förekommit. De ska ses i ljuset av tre provsprängningar av kärnvapen – 2006, 2009 och i februari i år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.