Nya Samsung-mobilen återkallas efter problem

Foto: KELVIN CHAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: KELVIN CHAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARTYN LANDI / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN

Samsung återkallar sin nya smartphone Galaxy Fold.

Orsaken ska vara den böjbara skärmen, uppger Reuters.

Den planerade lanseringen av modellen den 26 april skjuts nu upp.

Ett antal testexemplar av den nya flaggskeppsmodellen Galaxy Fold skickades före påsk ut till bland annat journalister. Förhoppningen var en massa positiva artiklar inför lanseringen. Introduktionen har föregåtts av stort intresse ni branschen tack vare den nya tekniken som gör det möjligt att böja och vika skärmen.

Problem  med den böjbara skärmen

Nu kommer i stället rapporter om att den sydkoreanska tillverkaren återkallat testexemplaren och skjutit fram lanseringen. Detta uppger bland andra Reuters enligt danska Børsen. 

De som testat den nya mobilen uppger att de fått problem med skärmen. Efter en kort tids användning ska skärmen ha blivit bucklig och börjat flimra. Enligt specifikationen ska den tåla att vikas minst 200 000 gånger vilket motsvarar fem års användning.

Samsung valde därför att ta tillbaka testexemplaren för att närmare undersöka vad som inte fungerar.

Enligt sajten mobil.se uppger Samsung att telefonen behöver ytterligare förbättringar” innan man är redo att börja leverera den till kunderna.

Batterierna blev överhettade och exploderade

Galaxy Fold skulle ha funnits på butikshyllorna på fredag, men säljstarten skjuts alltså på framtiden. Förhandsbokade exemplar ska inte behöva betalas. Priset i Sverige är cirka 22 000 kronor

Samsung fick för några år sedan återkalla tre miljoner mobiltelefoner sedan det konstaterats att de kunde överhettas och explodera. Enligt tillverkaren berodde de på felaktiva batterier från en underleverantör.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.