Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya rekord för Expressen

Så här såg det ut på Expressens mobilsajt i helgen.
Klas GranströmFoto: Cornelia Nordström
Magnus AlselindFoto: Suvad Mrkonjic
Även Expressens sajt "Allt om resor" hade sin högsta trafiksiffra någonsin – 228 193 unika besökare och 788 550 sidvisningar.
1 / 7

Nytt rekord igen: 3 006 517 miljoner unika besökare på mobilsajten förra veckan var en ökning med 253 procent.

- Det här är stimulerande, och vi arbetar redan med fler förbättringar av mobilsajten och nya lanseringar, lovar redaktionschefen Klas Granström.

Allt fler väljer Expressens mobilsajt som sin nyhetskälla. I maj, juni och juli ökade antalet unika besökare med 111, 125 respektive 118 procent.

Och det fortsätter att gå bra.

Du hittar den här tjänsten om du skriver in "Expressen.se" i webbläsarfönstret, men sajten laddar snabbare och har fler funktioner om du laddar ner nyhetsappen "Expressen" som finns gratis i både AppStore (för iPhone-mobiler) och Google Play (för Android-mobiler).

- Vi har flera andra appar också, som exempelvis "Senaste nytt" för iPhone-användare, men de flesta använder nyhetsappen och vi ser just nu en otrolig tillväxt som jag tror kommer att fortsätta. Vi fokuserar mycket på teknikutveckling i nära samarbete med IT-chefen Peter Frey och vår nya IT-avdelning, säger Klas Granström som är redaktionschef för Expressen Digitala Medier.

Sensationella ökningar

När det händer saker inom sport-, nyheter- eller nöjesvärlden söker sig många till Expressen.se i sin mobiltelefon. När siffrorna för vecka 32, 2014, räknades samman i natt stod det klart att mobilsajten levererar rekordsiffror igen - för fjärde veckan i följd.

Redaktionschefen Magnus Alselind som leder nyhetsarbetet:

- När Zlatan gör mål i Frankrike eller när USA bombar i Irak, när kungen kommer till skogsbranden i Västmanland eller när Way Out West-festivalen drar i gång i Göteborg, då ser vi att folk vill läsa och titta, och att allt fler ger Expressen förtroendet att informera dem.

Mobilen större

Nu är det snarast sensationella trafikökningar jämfört med motsvarande veckor i fjol:

■ Vecka 29: 2 240 338 (+147%).

■ Vecka 30: 2 252 334 (+144%).

■ Vecka 31: 2 572 612 (+195%).

Och så senast, då:

■ Vecka 32: 3 006 517 (+253%).

När siffrorna för förra veckan räknades samman stod det också klart att det dessutom blev fler rekord:

■ Antalet besök var 9 281 332 (+165%).

■ Antalet sidvisningar var 27 366 165 (+ 111%).

Sammantaget betyder det här att Expressens mobilsajt fortsätter att vara större än den traditionella desktopsajten, den som man besöker med stationär eller bärbar dator.

Tre veckor i följd har mobilsajten nu varit den största digitala plattformen - och det trots att desktopsajten fortsätter att öka jämfört med 2013.

Förra veckan hade Expressen.se på desktop 2 950 741 unika besökare (+50%), 8 789 096 besök (+25%) samt 30 752 540 sidvisningar (+20%).

Klas Granström igen:

- Att Expressen ökar trafiken både för desktop- och mobilsajterna visar att fler upptäcker vårt innehåll, exempelvis går featuresajterna bra och Allt Om Resor hade också sin högsta trafiksiffra någonsin.

Gaza, Irak och storbranden

Under veckan som gått har reportern Kassem Hamadé och fotografen Christoffer Hjalmarsson varit inne i krigets Gaza, utrikeskorrespondenten Terese Cristiansson rapporterade från inbördeskriget i Irak och många Expressen-journalister bevakade branden i Västmanland.

Magnus Alselind:

- Den klassiska kvällstidningen har ett brett innehåll. I går kunde man i Expressen läsa Leif GW Persson, Sofie Oksanen, Carl Bildt, Lotta Gröning... det handlar inte bara om snabba nyheter utan också om opinionsjournalistik och fördjupning. Och vi erbjuder det här i alla våra kanaler, från Sveriges största kvällstidning på helger till de digitala plattformarna som växer snabbt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.