Så här såg det ut på Expressens mobilsajt i helgen.Så här såg det ut på Expressens mobilsajt i helgen.
Så här såg det ut på Expressens mobilsajt i helgen.
Klas Granström Foto: Cornelia NordströmKlas Granström Foto: Cornelia Nordström
Klas Granström Foto: Cornelia Nordström
Magnus Alselind Foto: Suvad MrkonjicMagnus Alselind Foto: Suvad Mrkonjic
Magnus Alselind Foto: Suvad Mrkonjic
Även Expressens sajt "Allt om resor" hade sin högsta trafiksiffra någonsin – 228 193 unika besökare och 788 550 sidvisningar.Även Expressens sajt "Allt om resor" hade sin högsta trafiksiffra någonsin – 228 193 unika besökare och 788 550 sidvisningar.
Även Expressens sajt "Allt om resor" hade sin högsta trafiksiffra någonsin – 228 193 unika besökare och 788 550 sidvisningar.

Nya rekord för Expressen

Publicerad

Nytt rekord igen: 3 006 517 miljoner unika besökare på mobilsajten förra veckan var en ökning med 253 procent.

- Det här är stimulerande, och vi arbetar redan med fler förbättringar av mobilsajten och nya lanseringar, lovar redaktionschefen Klas Granström.

Allt fler väljer Expressens mobilsajt som sin nyhetskälla. I maj, juni och juli ökade antalet unika besökare med 111, 125 respektive 118 procent.

Och det fortsätter att gå bra.

Du hittar den här tjänsten om du skriver in "Expressen.se" i webbläsarfönstret, men sajten laddar snabbare och har fler funktioner om du laddar ner nyhetsappen "Expressen" som finns gratis i både AppStore (för iPhone-mobiler) och Google Play (för Android-mobiler).

- Vi har flera andra appar också, som exempelvis "Senaste nytt" för iPhone-användare, men de flesta använder nyhetsappen och vi ser just nu en otrolig tillväxt som jag tror kommer att fortsätta. Vi fokuserar mycket på teknikutveckling i nära samarbete med IT-chefen Peter Frey och vår nya IT-avdelning, säger Klas Granström som är redaktionschef för Expressen Digitala Medier.

Sensationella ökningar

När det händer saker inom sport-, nyheter- eller nöjesvärlden söker sig många till Expressen.se i sin mobiltelefon. När siffrorna för vecka 32, 2014, räknades samman i natt stod det klart att mobilsajten levererar rekordsiffror igen - för fjärde veckan i följd.

Redaktionschefen Magnus Alselind som leder nyhetsarbetet:

- När Zlatan gör mål i Frankrike eller när USA bombar i Irak, när kungen kommer till skogsbranden i Västmanland eller när Way Out West-festivalen drar i gång i Göteborg, då ser vi att folk vill läsa och titta, och att allt fler ger Expressen förtroendet att informera dem.

Mobilen större

Nu är det snarast sensationella trafikökningar jämfört med motsvarande veckor i fjol:

Vecka 29: 2 240 338 (+147%).

Vecka 30: 2 252 334 (+144%).

Vecka 31: 2 572 612 (+195%).

Och så senast, då:

Vecka 32: 3 006 517 (+253%).

När siffrorna för förra veckan räknades samman stod det också klart att det dessutom blev fler rekord:

Antalet besök var 9 281 332 (+165%).

Antalet sidvisningar var 27 366 165 (+ 111%).

Sammantaget betyder det här att Expressens mobilsajt fortsätter att vara större än den traditionella desktopsajten, den som man besöker med stationär eller bärbar dator.

Tre veckor i följd har mobilsajten nu varit den största digitala plattformen - och det trots att desktopsajten fortsätter att öka jämfört med 2013.

Förra veckan hade Expressen.se på desktop 2 950 741 unika besökare (+50%), 8 789 096 besök (+25%) samt 30 752 540 sidvisningar (+20%).

Klas Granström igen:

- Att Expressen ökar trafiken både för desktop- och mobilsajterna visar att fler upptäcker vårt innehåll, exempelvis går featuresajterna bra och Allt Om Resor hade också sin högsta trafiksiffra någonsin.

Gaza, Irak och storbranden

Under veckan som gått har reportern Kassem Hamadé och fotografen Christoffer Hjalmarsson varit inne i krigets Gaza, utrikeskorrespondenten Terese Cristiansson rapporterade från inbördeskriget i Irak och många Expressen-journalister bevakade branden i Västmanland.

Magnus Alselind:

- Den klassiska kvällstidningen har ett brett innehåll. I går kunde man i Expressen läsa Leif GW Persson, Sofie Oksanen, Carl Bildt, Lotta Gröning... det handlar inte bara om snabba nyheter utan också om opinionsjournalistik och fördjupning. Och vi erbjuder det här i alla våra kanaler, från Sveriges största kvällstidning på helger till de digitala plattformarna som växer snabbt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag