Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya protester från ”Gula västarna” i Frankrike

På söndagen ägde nya demonstrationer rum i Frankrike. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
I staden Avignon drabbade demontranter och polis samman. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Franska regeringen har meddelat att de kommer stoppa protester från ”Gula västarna” som inkluderar våldsamma grupper.

På lördagen fortsatte demonstrationer för 20:e veckan i rad – och i Avignon uppstod våldsamma konfrontationer med polis, skriver AFP.

Efter flera våldsamma konfrontationer i samband med protester från de ”Gula västarna” i Frankrike meddelade regeringen att de vill ta i med hårdhandskarna för att stoppa oroligheterna. 

– Jag insisterar på att den här typen av scener inte ska kunna upprepas, särskilt på den här avenyn, ska president Emmanuel Macron ha sagt till sina närmaste medarbetare enligt uppgifter till Le Parisien.

Premiärminister Edouard Philippe har sagt att Frankrike kommer stoppa protester från Gula västarna, om de kan identifiera att våldsamma grupper deltar med syfte att skapa kaos i Paris och andra stora städer. 

Sedan tidigare har Frankrike även förbjudit demonstrationer i nära anslutning till Champs-Elysees. 

Nya våldsamma konfrontationer i Frankrike

På lördagen fortsatte demonstrationerna i franska huvudstaden Paris och på andra platser runtom i landet.

Nya protester i Frankrike på lördagen. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
I franska staden Avignon drabbade demonstranter och polis samman. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JULIEN DE ROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

I sydstaden Avignon drabbade demonstranter och polis samman, rapporterar AFP. Det finns inga uppgifter om skadade i nuläget. 

Enligt AP har stödet för ”Gula västarna” minskat den senaste tiden. Folksamlingarna har blivit mindre och mindre sedan de första protesterna som samlade hundratustentals människor runtom i landet i november förra året. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.