Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya misstanken: Han våldtog en tvååring

Härvan kring den 66-årige man som greps i juni misstänkta för grova övergrepp mot små barn växer.
Misstänkte Rinkebypedofilen misstänks för sexuella övergrepp och våldtäkter mot barn.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den 66-årige man som sitter häktad misstänkt för grova övergrepp mot små barn, misstänks nu för ytterligare brott. Det handlar bland annat om en grov våldtäkt mot en tvååring. 

Samtidigt har mannen varit rädd för att inte få ”ett rättvist straff” och därför bytt advokat. 

Härvan kring den 66-årige man som greps i juni misstänkta för grova övergrepp mot små barn växer. 

Han sitter sedan tidigare häktad, och nu vill åklagare Sofia Gullbrandsson att han omhäktas för nytillkomna brott. 

Tvååring ska ha utsatts i mannens bostad

– Det handlar om sex nya brottsmisstankar och tre nya målsägande. Två av misstankarna som rör grovt sexuellt övergrepp mot barn och ett fall av grov våldtäkt mot barn, rör ett barn som vid tillfället var två år gammalt. Så det är ett väldigt litet barn, och det yngsta barnet i det här ärendet. 

Tvååringen ska ha utsatts under 2017 i 66-åringens bostad.

– Jag kan berätta att barnet inte är någon familjemedlem, så det finns inga släktrelationer eller liknande till mannen, säger Sofia Gullbrandsson. 

En ny häktningsförhandling ska hållas under onsdagseftermiddagen. Åklagaren utesluter inte heller att fler barn kan ha blivit utsatta av mannen.

– Vi håller nu på att granska beslag. Det handlar delvis om inspelat material. Det är delvis tack vare att vi granskat materialet som de nya brottsmisstankarna har uppkommit. 

Mannen: Jag får inget stöd

Mannen är en välkänd profil i Rinkeby och han misstänks ha begått sina första övergrepp då han var 19 år gammal, enligt uppgifter till Expressen. 

Då polisen slog till mot mannens bostad upptäcktes en kamera som hade riggats för att kunna spela in vad som genomfördes. Dessutom påträffade barnpornografi. 

Mannen begärde nyligen en ny advokat. I ett brev till tingsrätten berättade han att han inte kände förtroende för sin första advokat. ”Jag får inte heller stöd i hur jag ska hantera de grova brott som jag anklagas för”, skrev han. Dessutom var han rädd för att inte få ”ett rättvist straff utdömt av domstolen”. 

Han fick byta till advokat Monika Lilja.

– Han vidgår vissa saker, säger hon.

Se mer: Han misstänks för Madeleine McCanns försvinnande

Christian Brückner är huvudmisstänkt för Madeleine McCanns försvinnande

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.