Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya massiva kritiken mot Postnords pakethantering

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: MARCUS ERICSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Allt fler klagar på Postnords pakethantering, rapporterar Dagens Nyheter.  

Kritiken handlar både om långa väntetider och om kostnaderna.  

– När man väl har betalat sitt paket ska man få det inom normal tid. Det är inte acceptabelt att få vänta tre, fyra veckor, säger Olof Bjurö, chef för postavdelningen på Post- och telestyrelsen, till tidningen.  

Beställer man varor från ett land utanför EU måste man från och med 1 mars betala minst 75 kronor i moms till Postnord för varje paket man hämtar ut. 

Nu rapporterar DN att antalet klagomål om pakethanteringen till såväl Konsumentverket som Post- och telestyrelsen, PTS, har ökat kraftigt. 

– En nätshoppare hos till exempel Wish eller Alibaba kanske beställer flera varor vid samma tillfälle. Sedan visar det sig att varorna kommer i olika paket från olika leverantörer och då blir avgiften 75 kronor på varje paket, säger Hans Lundin, presschef på Konsumentverket till tidningen. 

Från årsskiftet till 16 april hade Konsumentverket sajten Hallå konsument hunnit få in 271 klagomål om Postnord – under samma period i fjol kom 98 klagomål in, enligt DN. 

"Postnord måste få ner tiden" 

Olof Bjurö, chef för postavledningen på PTS, säger till tidningen att det är bra att Postnord förstärkt sin kundtjänst. Men att konsumenter ibland behöver vänta i tre till fyra veckor på sina paket är inte acceptabelt. 

– När man väl har betalat sitt paket ska man få det inom normal tid. Det är inte acceptabelt att få vänta tre, fyra veckor. Postnord måste få ned tiden. Det vet vi att företaget arbetar med, säger Bjurö till DN. 

Det är när den beställda varan från ett land utanför EU har ett värde som understiger 1 500 kronor som avgiften är 75 kronor. Är varan värd mer än så är avgiften i stället 125 kronor.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!