Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya kritiken mot May: "En vandrande vålnad"

Premiärminister Theresa May. Foto: MARK THOMAS/REX/SHUTTERSTOCK
Corbyn ser sin chans till att bli premiärminister efter det katastrofala nyvalet i Storbritannien. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Tidigare finansministern George Osborne. Foto: LNP/REX/SHUTTERSTOCK / LNP

Labour-ledaren Jeremy Corbyn planerar att störta Theresa May inom några dagar.

Det avslöjar han i en intervju med brittiska Mirror.

– Jag kan fortfarande bli premiärminister. Det här pågår fortfarande, absolut, säger Corbyn i intervjun.

Samtidigt riktas kritik mot May från de konservativa, bland annat från tidigare finansministern för Torypartiet, George Osborne, som kallar henne för  "en vandrande vålnad".

Theresa May utlyste nyval i Storbritannien för att stärka sin position inför de kommande brexit-förhandlingarna. Men efter nederlaget i valet såg inte May någon annan lösning än att bilda regering tillsammans med DUP, för att ha någon chans till majoritet i parlamentet.

Men Corbyn anser att det finns tillräckligt med motstånd mot May för att kunna besegra regeringen och han tror att det finns tillräckligt med stöd i parlamentet för att kunna driva honom till makten.

– Jag tror inte att Theresa May och denna regering har någon trovärdighet. Vi kommer, uppenbarligen, att ändra drottningens godkännande. Det finns en möjlighet att rösta ned det och vi kommer att driva det hela vägen, säger han till Mirror.

Labour-ledaren Jeremy Corbyn vill rösta ner Theresa May. Foto: MARK THOMAS/REX/SHUTTERSTOCK

 

LÄS MER: Efter katastrofvalet – nu hotas May att störtas inom sex månader 

 

Corbyn: "Jag känner mig triggad av resultatet"

Även om Labour inte tog hem tillräckligt många mandat för egen majoritet i nyvalet anser Corbyn att de har en god chans att vinna nästa val. Deras stöd har ökat markant, framför allt bland unga väljare.

– Tories sitter förvisso i regeringen nu men deras program och brist på ambition är ohållbar. Jag är redo för ett annat parlamentsval. Det här är bara första steget. Jag tror verkligen vi kan förena denna nation. Jag känner mig triggad av resultatet eftersom jag vet att vi kan bygga vidare på det, säger Jeremy Corbyn till Mirror. 

Jeremy Corbyn. Foto: TOLGA AKMEN/LNP/REX/SHUTTERSTOCK

 

LÄS MER: Johnsons och Corbyns planer för att peta May 

 

Kritik även från konservativa

Samtidigt som Corbyn gör upp planer för hur han ska störta May riktas kritik mot premiärministern från flera håll, bland annat på den konservativa sidan.

En av de som öppet kritiserat May är partikollegan och tidigare finansministern George Osborne, som in en intervju med BBC kallar Theresa May för "en vandrande vålnad".

Tidigare finansministern George Osborne. Foto: LUKE MACGREGOR / POOL / EPA / TT