Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nytt kaos på Arlanda – står still

Fem minuters kö blev 45 minuter tidigt på morgonen.

Under den arla lördagsmorgonen rådde långa köer på Arlanda.

Enligt Swedavias hemsida överstiger köerna till säkerhetskontrollen 45 minuter.

Köerna till ”fast track” står helt still.

Det råder fortsatt kökaos på Arlanda. 

Resenärer utbrast ”det är inte sant!” när de fick se de långa köerna. 

Strax före klockan 06 på lördagsmorgonen ringlade köerna till ”fast track” långa och det står helt still, enligt Expressens reporter på plats.

– Många är upprörda och väldigt stressade i kön, berättar Expressens Astrid Larsson.  

Informationen på Swedavias hemsida var då att köerna till säkerhetskontrollen var fyra minuter, när de i realiteten var över 45 minuter. 

”Det är vanligt under sommarsäsongen med ett högt restryck vissa tider och dagar, även före pandemin. Det är inte så hela dygnet. Just nu har vi köer på över 45 min i terminal 5 i Arlandas säkerhetskontroll och vi befinner oss i morgonpeaken”, skriver Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia i ett sms till Expressen.

Vid strax innan 08 på morgonen skriver Ellen Laurin att det inte längre är långa köer till säkerhetskontrollen på terminal 5. 

nu flyter det på och vi har inte långa köer i säkerhetskontrollen på terminal 5 där flest resenärer reser. En ögonblicksbild är  5 min eller mindre i Terminal 5.

”Allt har gått perfekt, vi har flugit med Norwegian”

Norske Nicholas Jensen reste från Arlanda dagen efter SAS-strejken bröt ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.