Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya juldrycken är här: Läsk med smak av skumtomte

Vasa Bryggeri håller i sin tradition och lanserar snart en ny juldryck: Läsk med smak av skumtomtar.

– Vi kan se en efterfrågan på annan läskedryck än den tidlösa julmusten, säger Vasa Bryggeris vd Niclas Nilsson. 

Lagom till att julen börjar närma sig brukar traditionella julsmaker dyka upp i nya kreativa tappningar. 

I år kommer Vasa Bryggeri i Sundsvall med en söt nyhet, och denna gång är det ett klassiskt godis som har fått inta formen av en läsk. 

Den nya kolsyrade drycken har nämligen fått smaken ”gammeldags skumtomte”. 

– Vi kan se att efterfrågan på annan läskedryck än den tidlösa julmusten har ökat de senaste åren. Därför passar vi på att möta efterfrågan och samtidigt utveckla sortimentet så här lagom till vintersäsongen kör i gång, säger Vasa Bryggeris vd Niclas Nilsson i ett pressmeddelande.

Tradition med nya julsmaker

Att livsmedel kommer i nya versioner till jul är vanligt förekommande. Den allra mest klassiska är kanske glöggen från Blossa, som varje år lanseras i en ny smak.

Julen 2018 har Blossa smaksatt sin glögg med limoncello och kryddor som rosmarin, timjan och basilika, vilket företaget presenterade i mitten av september. 

Vasa Bryggeri lanserar sin nya läskedryck med skumtomtar den 22 oktober.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.