Nya jättestormen Nemo hotar New York

Publicerad

En av tidernas värsta snöstormar hotar många stora städer på USA:s nordostkust, bland annat New York.

"Nemo" väntas vräka ur sig upp till 60 centimeter på vissa platser i helgen.

Snön väntas börja falla i dag fredag och tillta under helgen. Stormen, som kallas Nemo, befaras orsaka stora problem.

Varningar har utfärdats för bland annat Boston, New York och Long Island.

Boston väntas få mer än 30 centimeter snö vilket skulle innebära en av de värsta snöstormarna i stadens historia.

Skolarna i staden kommer att hållas stängda under fredagen.

"Bunkra förnödenheter"

New York med omgivningar väntas få mer än 36 centimeter snö.

Andra platser i på nordostkusten kan få upp till 60 centimeter.

New Yorks borgmästare Michael Bloomberg varnar medborgarnavia Twitter:

"På grund av eventuella strömavbrott och transportsvårigheter bör New York-bor bunkra upp med förnödenheter och medicin", skriver man på borgmästarkontorets officiella konto.

Det väntas även blåsa hårt och det finns risk för översvämningar i många områden som fortfarande återhämtar sig efter stormen Sandy, rapporterar AP.

Stormen påverkar även flyget. Enligt CNNhar 3000 flighter ställts in. Även tågen har stoppats på många sträckor på östkusten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag