Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya fynd i sökandet efter Vatchareeya

Foto: Privat/Christian Örnberg

BODEN/STOCKHOLM. Polisen misstänker att kvarlevorna som hittats i dag och i går tillhör den försvunna 20-åringen Vatchareeya Bangsuan.

– Det är klart att den misstanken finns ju, säger Norrbottenspolisens informationsdirektör Anna-Lena Hesse till Expressen.se.

Polisens utredning fortsätter angående de kroppsdelar som hittades i ett hus vid Mjösjöberget i Boden i går.

På onsdagsförmiddagen meddelades att man skulle fortsätta att söka i området kring fyndplatsen, ett ödehus.

Det stora sökpådraget under onsdagen engagerade försvaret och hemvärnet - och vid klockan 14.04 ropade en person i skallgångskedjan plötsligt:

– Fynd!

Skallgångskedjan stannade genast av och polis tillkallades.

Därefter utökades avspärrningarna ytterligare.

Polisen bekräftar att fyndet utgörs av ytterligare kroppsdelar som kommer från en människa.

Sökandet avbryts

Polisen uppger att de ännu inte fått besked om kroppsdelarna tillhör Vatchareeya Bangsuan - men säger att de arbetar utifrån den hypotesen.

– Det kan man ju säga, eftersom vi söker en person och vi saknar vad vi vet inte någon annan. Men vi vet som sagt inte det ännu, säger Anna-Lena Hesse till Expressen.se.

Fynden ingår i den polisutredning som startades efter att Vatchareeya Bangsuan försvann spårlöst den 4 maj.

Nu avbryts det stora sökpådraget som pågått under dagen, och enligt polisen ska ett beslut tas i morgon om hur de ska gå vidare.

Platsen där dagens fynd gjordes är avspärrat och kriminaltekniker ska nu gå igenom området. Under morgondagen kan det också komma besked om rubriceringen ska ändras från människorov till mord. Polisen har ännu ingen misstänkt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.