Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya filmen visar våldet – poliserna omplacerade

Nya läsarfilmen som publicerats av Nyhetsbyrån Järva.
En ny film från ingripandet i Rinkeby visar hur två poliser utdelar flera slag med batong mot en man som försöker skydda sig.
Foto: Nyhetsbyrån Järva / Läsarfilm
I väntan på utredning har poliserna omplacerats.
Foto: Läsarfilm / Nyhetsbyrån Järva
Polisområdeschefen Anders Djruestad säger till TV4 att det är ”väldigt kraftigt våld”.
Foto: Läsarfilm / Nyhetsbyrån Järva
De två personerna misstänks bland annat för drograttfylleri och och grov vårdslöshet i trafik.
Foto: Läsarfilm / Rinkeby

Medan den liggande mannen desperat försöker skydda sig mot det grova våldet turas två poliser om att utdela med batongslag. 

En ny film från Nyhetsbyrån Järva visar det våldsamma ingripandet i Rinkeby. 

– Det här är väldigt kraftigt våld som utövas gentemot den här personen, säger biträdande lokalpolisområdeschef Anders Djurestad i Järva till TV4 Nyheterna

Två poliser har omplacerats och en förundersökning har inletts.

Den lokala nyhetssajten Nyhetsbyrån Järva publicerade i onsdags en läsarfilm från ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. 

Under torsdagen har sajten publicerat en film som på ett ännu tydligare sätt visar de två polisernas våldsutövning mot den liggande mannen i de gula arbetskläderna. 

Polischefen: ”Vi får stanna upp och reflektera”

Bilderna visar hur poliser utdelar batongslag mot en liggande man, som med armar och händer försöker värja sig mot slagen. 

– Det här är väldigt kraftigt våld som utövas gentemot den här personen. Och det här kände jag direkt att det måste jag pröva, så vi lämnade över materialet och gjorde en anmälan till våra särskilda utredningar, säger Anders Djurestad till TV4 Nyheterna, som rapporterar att de ansvariga poliserna har omplacerats i väntan på att utredningen ska bli färdig. 

– När vi ser en sådan här händelse, det är tråkigt och vi får stanna upp och reflektera. Och framför allt utreda, har något fel begåtts? Eller har något brott begåtts? Kan vi förändra våra metoder, kan vi förändra olika saker?

På fredagskvällen rapporterar Aftonbladet att Särskilda åklagarkammaren inlett en förundersökning om händelsen.

– Brottsrubriceringen är misshandel alternativt tjänstefel, säger chefsåklagare Per Nichols till tidningen.

Männen misstänkta för drograttfylleri och våldsamt motstånd

Ingripandet ägde rum under tisdagskvällen och startade med att två män i en bil smet när polisen skulle genomföra en kontroll av dem i Kista. Bilen har förekommit i flera narkotikaärenden, rapporterar TV4 Nyheterna. 

Biljakten fick dock ett abrupt slut när den flyende bilen körde in på en återvändsgata i Rinkeby. Männen frihetsberövades men fick lämna polisstationen efter förhör. 

Brottsmisstankarna mot de två männen gäller drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och våldsamt motstånd, rapporterar Nyhetsbyrån Järva

TV: Här slår polisen mot mannen

Vittnesfilm visar polisen ingripande i Rinkeby.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.