Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya draget – blodgivare får biljetter till Super Bowl

USA lider av sin största blodkris på över 100 år.
Foto: BILL GREENBLATT/UPI/SHUTTERSTOCK / BILL GREENBLATT/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Tom Brady.
Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP TT NYHETSBYRÅN

Ge blod och få biljetter till Super Bowl. 

Så lyder Röda korsets nya kampanj för att råda bot på den nationella blodkrisen i USA.

USA står inför en akut blodbrist i hela landet. Förra veckan tvingades Röda korset att utropa det till den första blodkrisen på över 140 år.

– Det kalla vädret och de ökade fallen av covid-19 förvärrar den redan svåra situation som blodförsörjningen står inför, säger Röda korets medicinska talesperson Baia Lasky till People.

Under pandemin har Röda korset förlorat över tio procent av sina årliga blodgivare och många av landets blodbussar har tvingat ställa in verksamheten. 

I hopp om att få fler amerikaner att rulla upp ärmarna och skänka blod arrangerar nu organisationen en ny kampanj. Alla som donerar blod i januari har chansen att vinna biljetter till landets största sporthändelse – Super Bowl i Los Angeles den 13 februari. Den lyckliga vinnaren kommer få två biljetter till eventet, tre nätter på hotell och drygt 5 000 kronor för att täcka kostnaderna för mat och resa. 

Blodgivare har också möjligheten att vinna prylar till hemmet, som en projektor, högtalare och presentkort för tusentals kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.