Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya detaljer om familjens mystiska dödsfall

Jonathan Gerrish och hans fru Ellen Chung.
Foto: instagram.com/echungster
Paret hittades döda tillsammans med dottern och hunden.
Foto: Instagram

En hel familj hittades död längs en vandringsled i USA i somras. 

Nu rapporteras nya detaljer – som förklarar de mystiska omständigheterna. 

Familjen, bestående av Jonathan Gerrish, hans fru Ellen Chung, deras ettåriga dotter Miju, samt hunden Oksi, hittades alla döda under en campingresa i Kalifornien i slutet av sommaren 2021. 

Dödsfallet förbryllade polis såväl som nära och kära – eftersom det rörde sig om oklarheter kring vad det var som hade hänt. 

De hittades i nationalskogen Sierra National Forest, i centrala Kalifornien, och platsen är känd för sitt berglandskap och sina vackra sjöar.

– Vi har sökt från luften, till fots och på alla sätt, för att titta efter något som kan ge oss en ledtråd till vad som har hänt, sa Jeremy Briese vid den lokala polisen, till brittiska The Times.

– Kort sagt, det är förbryllande, och vi måste jobba med olika scenarion för att hitta svar, fortsatte han.

 Polis kunde däremot snabbt utesluta att familjen hade mördats. 

– Initialt när vi hittar en familj med ingen uppenbar dödsorsak, där det inte finns några bevis, inget avskedsbrev, inget sånt, då måste vi överväga samtliga alternativ. Nu, fem dagar in, nej, vi tror inte att mord är dödsorsaken, förklarade Kristie Mitchell, talesperson vid den lokala polisen, till Fox news.

Men nu har nya detaljer om det tragiska dödsfallet publicerats av The San Francisco Chronicle, rapporterar People. Detaljer som kan förklara hur familjen och deras hund dog. 

Dog av överhettning 

I oktober presenterade polisen i Kalifornien en trolig dödsorsak. Under presskonferensen menade de att familjen ”antagligen” dog av hypertermi och uttorkning. Definitionen på hypertermi är att kroppstemperaturen stegras över 37,5 grader på grund av sviktande temperaturreglering, enligt 1177.

Dokument, som The Chronicle tagit del, bekräftar polisens teori och en utredare säger till tidningen: 

– Alla bevis pekar på överhettning och brist på vatten. 

Enligt experten som polisen talat med, menade att familjens organ och hjärna kan ha slutat fungera på grund av värmen. En läkare, som arbetar med extrema fall av hypertermi berättar att personer kan inom ett par timmar efter att ha drabbats av det livshotande tillståndet.

40 grader 

Familjen efterlystes först den 16 augusti, men de sågs i livet sista gången tre dagar tidigare. Ett vittne har sagt till polisen att hon såg familjens bil den 15 augusti några kilometer från platsen där familjen hittades. 

Den 15 ska temperaturen legat omkring 25 grader tidigt på dagen, men nådde sin topp på 42,5 grader senare under dygnet. Utredare menar att marktemperaturen kan ha varit betydligt varmare än så, på grund av bristande platser med skugga. 


Se mer

Hon mördade sin nyfödda bebis – erkänner efter 35 år

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.