Nya detaljer om döde pojkvännen

Kropp hittad i sökandet efter Gabby Petitos pojkvän
Fallet med Gabby Petito har fått stor uppmärksamhet världen över.
Foto: Instagram

Först hittades Gabby Petito mördad – och i förra veckan hittades hennes pojkvän Brian Laundrie död.

Men än återstår många frågetecken.

I september hittades amerikanska aspirerande influencern och resebloggaren Gabby Petito, 22, död. Man fastställde kort därefter att det rör sig om mord. Och i förra veckan hittades hennes pojkvän Brian Laundrie, 23, som tidigare har varit försvunnen, också död.

Delar av mänskliga kvarlevor, däribland delar av huvudet, hittades i en nationalpark i Florida, enligt familjens advokat Steven Bertolino. Identiteten kunde fastställas genom tandkort. Utöver kroppsdelar hittades även en ryggsäck och en laptop.

Pojkvännens dödsorsak har än så länge inte gått att fastställa, då obduktionen inte har gett fullständiga svar, skriver People.

– Varken tillvägagångssätt eller orsak kunde bestämmas och kroppen har skickats till en antropolog för vidare undersökning, säger advokaten Steven Bertolino till People.

Det kommer heller inte att anordnas någon begravning, meddelar familjen. I stället kommer Brian Laundries kropp att kremeras. Familjen planerar även att hålla en privat ceremoni, enligt advokaten Steven Bertolino.

Gabby Petito och Brian Laundrie.
Foto: Facebook

Fyndet intill kroppen

Samtidigt rapporterar The Sun om ett fynd intill Brian Laundries döda kropp.

Polisens tekniker ska ha hittat en vattenflaska. 

Samma vattenflaska syntes i parets gemensamma van – som de sov och bodde i under sin roadtrip – i en video som Gabby Petito publicerade på Youtube i mitten av augusti.

Huruvida vattenflaskan tillhörde Gabby Petito framkommer inte – men enligt familjens advokat Richard Stafford tyder mycket på att det kan vara så, rapporterar Fox News.

Och Brian Laundrie ska därefter ha tagit med sig vattenflaskan när han försvann.

– Vi har ett foto från innan hon åkte i väg på sin resa. Det ser ut som den flaskan. Jag vet inte varför den lämnades kvar där. Det är lite häpnadsväckande, säger advokaten till The Sun.

https://twitter.com/mikerreports/status/1452313600731799557

Var häktad i sin frånvaro

Pojkvännen Brian Laundrie återvände tidigt i september hem ensam, utan Gabby Petito, från parets månader långa roadtrip genom USA, varpå hon anmäldes försvunnen av sin familj. Pojkvännen vägrade att samarbeta med polisen eller berätta om vad som hänt – och försvann därefter spårlöst.

Först i förra veckan hittades 23-åringen död.

Brian Laundrie var aldrig formellt misstänkt för mordet på sin flickvän Gabby Petito – men sågs som en person av intresse för utredningen. Han var däremot häktad i sin frånvaro misstänkt för att ha använt Gabby Petitos bankkort efter hennes försvinnande.

Gabby Petito hittades mördad drygt en månad innan sin pojkvän, den 19 september. Man konstaterade bland annat att Gabby Petito ströps till döds följd av ”manuellt våld”, och man kunde då utesluta ”mekaniska” orsaker bakom dödsfallet.

– Människor kan bli strypta på flera sätt. Vi har sett människor på snöskotrar som åker in i en vajer, det skulle vara strypning till följd av en ”mekanisk” händelse. Men det här tror vi var strypning utförd av en människa, sa rättsläkaren Brent Blue till CNN då.

Obducenten: Gabby Petito ströps till döds

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.