Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya coronautbrott i världen: ”Fritt fall”

Det var USA:s nationaldag i helgen och i kombination med fin sommarväder har gjort att många struntar i att hålla social distans, de festar på som om det vore som vanligt. Detta samtidigt som antalet coronafall fortsätter att öka på många delar i USA.
Personer i skyddsdräkt i Melbourne.Foto: JAMES ROSS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Daniel Andrews.Foto: ANDY BROWNBILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Polis i Spanien har satt upp vägspärrar till området Segrià utanför Barcelona.Foto: RAMON GABRIEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Gladys Berejiklian, regeringschef i New South Wales, säger att utbrottet kräver nya åtgärder.Foto: JOEL CARRETT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
En sjukvårdare tar ett prov på en patient på ett sjukhus i New Delhi. Indien har gått om Ryssland och är nu det land med tredje flest fall av coronaviruset.Foto: MANISH SWARUP / AP TT NYHETSBYRÅN

Runt om i världen tvingar nya utbrott av coronaviruset länder att backa och återinföra restriktioner.

Australien stänger ned Melbourne, Över 270 000 personer har isolerats i Spanien, och i USA ökade fallen under nationaldagshelgen.

– Vi är i fritt fall, säger amerikanska infektionsläkaren Rochelle Walensky, till CNN.

I helgen sattes över 270 000 personer i Spanien i karantän, sedan antalet fall av coronaviruset ökat i två områden i Katalonien och Galicien, enligt El Pais. Ingen tillåts åka in eller ut ur de två områdena i nordöstra respektive nordvästra delarna av landet.

Det här är de största åtgärderna i Spanien sedan landet började öppna upp igen den 21 juni.

I flera delar av världen syns nu flera nya utbrott.

Australien väntas återinföra restriktioner i Melbourne

I Australien stänger nu miljonstaden Melbourne ned i sex veckor sedan 191 nya fall upptäckts från och med tisdag, meddelar delstatens premiärminister Daniel Andrews på en presskonferens.

– Vi måste agera innan det är utom kontroll, säger Andrews.

Invånarna kommer bara att tillåtas lämna hemmet för att gå och handla, jobba, eller för sjukhusbesök.

På måndagen stängdes gränsen mellan delstaterna Victoria och New South Wales.

Gladys Berejiklian, regeringschef i New South Wales, menar att det här är en ny sorts spridning, som landet inte tidigare sett.

– Det är en ny del av pandemin och som sådan kräver den ett nytt sorts svar, säger hon enligt The Guardian.

Ökade fall i USA under nationaldagshelgen

I USA har det i flera dagar i följd rapporterats omkring 50 000 nya fall av coronaviruset och antalet döda översteg på måndagen 130 000, enligt ABC News. I 32 av landets delstater ökar antalet nya fall, skriver CNN.

– Vi är i fritt fall. Vi ser bilderna på vad som hände i helgen och människor är antingen naiva inför vilken påverkan deras handlingar har, eller så är de bara för uppgivna för att bry sig, säger Rochelle Walensky, chef för infektionsvården på Massachusetts General Hospital, till CNN.

Ökning i både Indien och Israel

Indien fortsätter att rapportera många nya fall av coronaviruset och är nu det land med tredje flest fall. Fler än 697 000 fall har rapporterats och nästan 20 000 dödsfall, enligt The Guardian.

I New Delhi, med 25 miljoner invånare, befarar myndigheterna att antalet fall kommer ligga på en halv miljon vid slutet av månaden och ett tillfälligt sjukhus med 10 000 sängar har öppnat i staden.

Även Israel har tagit ett steg tillbaka och infört nya restriktioner efter en ökning i smittspridningen, enligt The Guardian.

Daniel Uhfelder har klätt ut sig till liemannen och gått ut på Jacksonville beach för att varna strandbesökare för coronaviruset.
Nytt coronautbrott upptäcktes i regionen Galicien.
Svenska regeringen tar fram plan för nya utbrott av covid-19

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.