Foto: Stig-Åke Jönsson
 Foto: Stig-Åke Jönsson

Nya bottensiffror för Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Fredrik Reinfeldt utklassar Mona Sahlin i Skops senaste mätning om vem som är skickligast på att leda en regering. Sahlin gör sig aningen bättre som bordskamrat, enligt svaren.
Av de tillfrågade svenskarna svarar hela 73,9 procent Fredrik Reinfeldt på frågan om vem av statsministern och S-ledaren Sahlin som är skickligast på att leda en regering. Endast 26,1 procent väljer Sahlin. Jämfört med den förra mätningen, som genomfördes februari/mars, har gapet mellan de två ökat från 44,3 till 47,8 procentenheter.
Och inte ens de egna tycks vara helt frälsta. Av de socialdemokratiska väljarna väljer 45 procent Reinfeldt, enligt mätningen. LO-medlemmarna är än mer skeptiska. Där föredrar en majoritet, 59 procent, statsministern.

Reinfeldt skickligast

Reinfeldt å sin sida har ett kompakt stöd från de borgerliga sympatisörerna – 97 procent svarar att de tycker att han är skickligast.
Överlag är Sahlin mer populär bland de yngre, medan Reinfeldts stöd tycks öka med åldern.
Skop har också frågat vem som är roligast och trevligast som bordsgranne och här är det, trots att Reinfeldt rycker ifrån, betydligt jämnare. 58 väljer procent M-ledaren och 42 procent Sahlin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag