Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya boken avslöjar Melania Trumps verkliga makt

Melania Trumps liv, karriär och engagemang.
Melania Trumps jacka som hon bar under ett besök vid den mexikanska gränsen ska ha varit en pik åt makens dotter Ivanka Trump.

Skilda sovrum, eget plan och subtila hintar.

I en ny inofficiell biografi om USA:s presidentfru Melania Trump, 49, avslöjas tidigare okända detaljer om hur hon utövar makt i Vita huset.

Boken ”Frita Melania” beskriver henne som ”kalkylerande, tystlåten och självständig”.

Har du ett nyhetstips till Expressen – så kontaktar du oss

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen 

CNN:s reporter Kate Bennet, som bevakar Vita huset, har skrivit en ny inofficiell biografi om Melania Trump, rapporterar kanadensiska CTV News.

Melania Trump är ingen bisittare till maken president Donald Trump, menar författaren. 

Snarare är hon en av de verkliga potentaterna i maktens korridorer.

Pikade Ivanka Trump

I boken beskrivs Melania Trump som ”kalkylerande, tystlåten och självständig”.

Flera av hennes mest uppmärksammade offentliga framträdanden tyder nämligen på detta, menar Bennet. 

Som när hon besökte de kritiserade gränskontrollerna mellan USA och Mexiko i en jacka med texten ”Jag bryr mig verkligen inte, gör du?” på ryggen.

Författaren menar att jackan var en pik mot makens dotter Ivanka Trump, som vid tillfället hade tagit åt sig äran för Melanias jobb med att stoppa de familjesplittringar som gränsbevakningarna inneburit. 

”Do you think I really care?” stod det på den uppmärksammade jackans rygg.Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

Tar kontroll genom subtilitet

Jackan är bara en i en lång rad subtila hintar som Melania ger, skriver Kate Bennet. Och hintarna är ett av hennes sätt att ta kontroll och utöva makt i Vita huset.

”Efter tre år vet folk fortfarande inte vad de ska tro om Melania Trump. De ser henne kanske som kall och frånvarande, men vi måste gräva lite djupare”, skriver författaren.

För när presidentfrun sänder ut signaler i offentligheten, rör det på sig bakom de stängda dörrarna, menar Bennet.

Vägrade resa med maken

Ytterligare ett exempel på hur Melania får sin vilja igenom, och sätter gränser, ska ha varit när det stormade som mest kring maken Donald och porrskådespelerskan Stormy Daniels, som anklagade presidenten för att ha försökt tysta ned deras otrohetsaffär.

Då ska Melania ha vägrat att resa tillsammans med maken till hans State of the Union,  tal till nationen.

Melania Trump närvarade vid makens tal till nationen i fjol, men vägrade att resa dit ihop med honom.Foto: SHAWN THEW / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sover i separata sovrum

Vidare ska Melania ha begärt att hon och maken sover i separata sovrum, vilket författaren menar är inte behöver vara ett tecken på att de har problem, men kanske att hon inte är ett fan av hans kvällsvanor.

”Vi har granskat presidentens Twitter, och han sover inte mycket. Han twittrar sent på natten och tidigt på morgonen. Det kan vara en av anledningarna”, säger Bennet.

Melanias uppmärksammade klädval

Rampljuset har i flera års tid riktats mot USA:s första dams kläder. Här är Melania Trumps mest omtalade plagg.

LÄS MER:
Melanias hemliga liv – före Donald Trump 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.