Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya bilder avslöjar Nordkoreas planer

Nya bilder avslöjar att landet har expanderat sin bas för långdistansmissiler som ligger gömd djupt inne i bergen. Foto: CNN
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Nordkorea fortsätter att utveckla sin vapenarsenal, rapporterar CNN.  

Nya bilder avslöjar att landet har expanderat sin fortsatt aktiva bas för långdistansmissiler som ligger gömd djupt inne i bergen. 

– Oavsett vad Kim Jong-Un säger om att montera ner kärnvapenprogrammet så fortsätter Nordkorea att producera och avfyra kärnvapenbestyckade robotar, säger analytikern Jeffrey Lewis till CNN. 

I slutet av september meddelade Nordkorea att man kräver ytterligare löften från USA innan de inleder sin planerade kärnvapennedrustning. 

I stället fortsätter landet och dess ledare Kim Jong-Un att utveckla vapen med lång räckvidd. Tidigare i år testade Nordkoreas ledare ett nytt högteknologiskt vapen som utvecklats under lång tid. 

Nu avslöjar CNN att landet har expanderat sin bas för långdistansmissiler som ligger gömd djupt inne i bergen.


LÄS MER: Nordkorea har testat nytt högteknologiskt vapen

Nordkorea expanderar bas med missiler

Nyhetskanalen skriver att bilderna visar att Donald Trumps diplomatiska samtal med Kim Jong-Un inte har lyckats stoppa ledaren från att försöka uppnå sina löften om att utöka sin vapenarsenal. 

– Oavsett vad Kim Jong-Un säger om att montera ner kärnvapenprogrammet så fortsätter Nordkorea att producera och avfyra kärnvapenbestyckade robotar, säger analytikern Jeffrey Lewis till CNN. 

Den amerikanska underrättelsetjänsten har känt till basen sedan tidigare, men på bilderna syns också en nybyggd facilitet i nära anslutning till den äldre basen – vilket tidigare inte var känt. 

”Byggandet har fortsatt även efter mötet i Singapore”, står det i en ny rapport som CNN tagit del av. 

Efter mötet i Singapore mellan Kim Jong-Un och Donald Trump deklarerade de två världsledarna att de var överens om att Nordkorea skulle förverkliga den kärnvapennedrustning som världen efterfrågat i flera år.

USA har hittills varit tveksamma till att Nordkorea kommer gå de till mötes, men både Donald Trump och Kim Jong-Un har antytt att de vill få till ännu ett toppmöte för att fortsätta samtalen i frågan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!