Nya bilden – här myser Leonore och Nicolas med nya prinsessan

Publicerad

Här är den nya bilden på lillsessan!

Prinsessan Leonore och prins Nicolas myser med det nya tillskottet i familjen. 

Bilden är utlagd på mamma prinsessan Madeleines Instagramkonto – som hon precis har startat. 

– Det är en riktig syskonbild, säger Margareta Thorgren, hovets presschef. Bilden är tagen nu i helgen, hemma i parets bostad.

https://www.instagram.com/p/BgLumuQFq0g/

Klockan 00.41 på natten mot fredags födde prinsessan Madeleine lillsessan på Danderyds sjukhus utanför Stockholm. Med på sjukhuset under hela förlossningen var pappa, herr Chris O´Neill.

Under fredagen släppte hovet en första bild på lillsessan. Under söndagen visar prinsessan Madeleine upp familjens nya, lilla underverk på sin nystartade Instagramsida. 

En riktig mysbild.

Syskonmys hemma i soffan

Mellan sina storasyskon, prins Nicolas och prinsessan Leonore, ser lillsessan ut att ha slumrat till när hon fångas av kameran. 

– Det är en riktig syskonbild, säger Margareta Thorgren, hovets presschef. Bilden är tagen nu i helgen, hemma i parets bostad. 

Prinsessan Madeleine, pappa Chris och parets lillsessa kunde lämna Danderyds sjukhus i fredags eftermiddag. Allt har gått bra. Sedan dess har de tillbringat helgen med familjen, hemma i bostaden.

Första bilden på Sveriges nya prinsessaFoto: Chris O Neill

Margareta Thorgren berättar om bilderna:

– Första bilden är från sjukhuset. Det är många som har trott att också den togs i bostaden, men så var det alltså inte. Den här, andra bilden är däremot tagen hemma i bostaden. 

"Tacksamma och väldigt glada"

Margareta Thorgren berättar att hela familjen mår bra – och är lyckliga:

– Både prinsessan och herr Christopher O´Neill är både tacksamma och väldigt glada. Helgen har det tillbringat med familjen i sin bostad. 

Frågan alla ställer sig just nu: vad ska lillsessan heta?

Men det får vi veta först under måndagen. Då ska kungen tillkännage både flickans namn, vilket landskap och hertiginnedöme hon ska tilldelas. Det sker under måndagens konselj, allt enligt gammal kunglig tradition. 

Har du några tips på vad lillsessan ska heta?

– Nej, det här är hemligt ända fram till det att kungen berättar det. Och, som i de flesta familjer, är det föräldrarnas beslut vad barnet ska heta. 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag