Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya bilden – här myser Leonore och Nicolas med nya prinsessan

Här är den nya bilden på lillsessan!

Prinsessan Leonore och prins Nicolas myser med det nya tillskottet i familjen. 

Bilden är utlagd på mamma prinsessan Madeleines Instagramkonto – som hon precis har startat. 

– Det är en riktig syskonbild, säger Margareta Thorgren, hovets presschef. Bilden är tagen nu i helgen, hemma i parets bostad.

https://www.instagram.com/p/BgLumuQFq0g/

Klockan 00.41 på natten mot fredags födde prinsessan Madeleine lillsessan på Danderyds sjukhus utanför Stockholm. Med på sjukhuset under hela förlossningen var pappa, herr Chris O´Neill.

Under fredagen släppte hovet en första bild på lillsessan. Under söndagen visar prinsessan Madeleine upp familjens nya, lilla underverk på sin nystartade Instagramsida. 

En riktig mysbild.

Syskonmys hemma i soffan

Mellan sina storasyskon, prins Nicolas och prinsessan Leonore, ser lillsessan ut att ha slumrat till när hon fångas av kameran. 

– Det är en riktig syskonbild, säger Margareta Thorgren, hovets presschef. Bilden är tagen nu i helgen, hemma i parets bostad. 

Prinsessan Madeleine, pappa Chris och parets lillsessa kunde lämna Danderyds sjukhus i fredags eftermiddag. Allt har gått bra. Sedan dess har de tillbringat helgen med familjen, hemma i bostaden.

Första bilden på Sveriges nya prinsessaFoto: Chris O Neill

Margareta Thorgren berättar om bilderna:

– Första bilden är från sjukhuset. Det är många som har trott att också den togs i bostaden, men så var det alltså inte. Den här, andra bilden är däremot tagen hemma i bostaden. 

"Tacksamma och väldigt glada"

Margareta Thorgren berättar att hela familjen mår bra – och är lyckliga:

– Både prinsessan och herr Christopher O´Neill är både tacksamma och väldigt glada. Helgen har det tillbringat med familjen i sin bostad. 

Frågan alla ställer sig just nu: vad ska lillsessan heta?

Men det får vi veta först under måndagen. Då ska kungen tillkännage både flickans namn, vilket landskap och hertiginnedöme hon ska tilldelas. Det sker under måndagens konselj, allt enligt gammal kunglig tradition. 

Har du några tips på vad lillsessan ska heta?

– Nej, det här är hemligt ända fram till det att kungen berättar det. Och, som i de flesta familjer, är det föräldrarnas beslut vad barnet ska heta. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.