Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya bilbränder i Gävle – trots polisförstärkning

Åsa Wiklund Lång om att Gävle drabbats av bilbränder fyra nätter i rad: ”Sprider väldigt stor oro”.
För fjärde natten i rad har bilar brunnit i Gävle.Foto: Roger Nilsson

Två nya misstänkt anlagda bränder brann i Gävle i natt. Polisen utesluter inte kopplingar till tidigare händelser då totalt 30 bilar har brunnit.

– Det kan eventuellt finnas ett samband, säger Per Bjurström, RLC-befäl, vid polisen i region Mitt.

För fjärde natten i rad har det brunnit i norra Gävle. Strax före klockan två under natten mot lördag, larmades Räddningstjänsten om ännu en bilbrand. Kort innan brann det även i en skräphög någon kilometer bort.

– Vi hanterar det som en enskild händelse men självklart ser vi kopplingar med att det har skett likartade saker senaste dygnen här, säger Per Bjurström.

Extra förstärkning har kallats in från övriga regionen och även drönare används i jakten på gärningsmän.

– Vi har gjort vissa förflyttningar. En extra resurs ger en längre uthållighet och vi kan vara på flera geografiska platser samtidigt, säger Per Bjurström.

Polis släckte brand

Vid 01.45 fick polis ett larm om att det glöder under en bil i Strömsbro. 

– Vi hade en patrull på plats som kunde släcka innan bilen tog eld, säger Torsten Hemlin, RLC-befäl vid polis region Mitt.

Sedan bränderna startade under natten mot onsdag har omkring 30 bilar brunnit i norra Gävle och i Sandviken.

Under natten mot fredag greps en person i närheten av en brandplats, misstänkt för grov skadegörelse. Kort därefter uppstod nya bränder i samma område.

Efter förhör frigavs den gripne av åklagare.

Samma natt greps ytterligare tre personer misstänkta för framkallande av fara för annan. Samtliga är fortfarande frihetsberövade, men det är ännu oklart om de kan kopplas ihop med bränderna.

Polisen: ”Bedriver en utökad bevakning”

Bränder för fjärde natten i rad – hör polisen om situationen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.