Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya bevis mot Maddies misstänkta mördare

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Madeleine ”Maddie” McCann försvann under en familjesemester 2007.
Foto: AP / AP EVERTON FC
Tysk polis tror att den dömda pedofilen Christian Brückner, 44, kidnappat och mördat Madeleine McCann.
Foto: IPA/ABACA / STELLA PICTURES/IPA/ABACA

Den tyska pedofilen Christian Brückner, 44, misstänks ha kidnappat och mördat treåriga Madeleine ”Maddie” McCann som försvann 2007.

Åklagaren Hans Christian Wolters uppger nu att polisen hittat nya bevis mot Brückner.

– Jag är optimistisk till att vi kommer lösa det här fallet, säger han till The Sun.

För 14 år sedan försvann den brittiska flickan Madeleine McCann från ett hotell under en familjesemester i Portugal. Sedan dess har ingen sett till henne och polisen misstänker att hon mördats.

Huvudmisstänkt är tyske Christian Brückner, som sedan tidigare sitter fängslad för våldtäkt, flera övergrepp mot barn och barnpornografibrott.

Åklagaren i fallet, Hans Christian Wolters, säger till The Sun att polisen hittat nya bevis som knyter Brückner till försvinnandet. Vad det är för bevis vill han inte berätta, men det ska inte röra sig om kriminaltekniska bevis.

– Vi bygger fortfarande upp det här åtalet och i framtiden kommer vi att dela med oss av detaljerna till den misstänkte och hans advokat – men inte nu, säger Wolters till tidningen.

Vittnesrekonstruktion inplanerad

Om allt går som planerat väntas Christian Brückner åtalas i slutet av sommaren och inom kort kommer polisen att hålla en rekonstruktion med ett vittne vid hotellet i portugisiska Praia da Luz, där ”Maddie” försvann.

Enligt Hans Christian Wolters finns det ingen annan misstänkt än Brückner.

– Vi har inte hittat några bevis som tyder på att han är oskyldig och vi har mycket bevis som tyder på att han är skyldig, men jag får inte gå in på några detaljer, säger han till The Sun.

Han misstänks för Maddies försvinnande

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.