Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya bevis i Maddie-fallet: ”Chockerande material”

Tysken är huvudmisstänkt i fallet Madeleine McCann.
Madeleine McCann försvann under en familjesemester i Portugal 2007.
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Ingen har ännu dömts för Madeleine McCanns försvinnande.
Foto: REAL MADRID TV / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Brückner är huvudmisstänkt i fallet Madeleine McCann.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

Ännu har ingen dömts för Madeleine McCanns försvinnande.

Nu uppger utredarna i fallet att de fått nya ”chockerande” bevis.

De ska peka än tydligare mot den huvudmisstänkte Christian Brückner, rapporterar The Mirror.

Tyske Christian Brückner har dömts för bland annat övergrepp mot barn och barnpornografi. Han är även huvudmisstänkt i fallet Madeleine McCann – och har officiellt varit det sedan sommaren 2020.

Än så länge har han inte åtalats för brottet. Men nu uppger utredarna att de fått in nya bevis som stärker anklagelserna.

Den nya informationen i fallet har lämnats in från en grupp dokumentärskapare som arbetar för den tyska tv-kanalen Sat.1. De har undersökt fallet i flera månader – och menar sig ha hittat tidigare okända spår som leder till Brückner, rapporterar The Mirror.

Försvunnen i drygt 14 år

Madeleine ”Maddie” McCann försvann under en familjesemester i Praia da Luz i Portugal 2007. Hon var bara tre år gammal när det hände, och fallet har fått stor uppmärksamhet under åren som gått sedan dess.

Utredarnas teori är att flickan fördes bort och mördades.

I sitt arbete har dokumentärskaparna funnit att Brückner befann sig nära platsen där Maddie försvann. De har också pratat med tyska personer i den misstänktes närhet, som kunnat ge detaljerade beskrivningar om omständigheter runt händelsen.

”Undersökt chockerande material”

I en trailer för dokumentären beskrivs hur journalisten Jutta Rabe och hennes kolleger ”undersökt chockerande material i Tyskland, Portugal och England” de senaste månaderna. Fynden beskrivs vidare ”rikta starka anklagelser” mot Brückner, skriver The Mirror.

Chefsåklagaren i fallet har ännu inte uttalat sig om de nya bevisen. 

Brückner har å sin sida nekat till brott.

Se mer

Detta har hänt i det uppmärksammade fallet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.