Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya anklagelsen: ”Såg prins Andrew öppet tafsa på flickor”

Prins Andrew.Foto: GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOCK
Jeffrey Epstein.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
En av Jeffrey Epsteins fastigheter på ön Little St. James.Foto: GABRIEL LOPEZ ALBARRAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Nu kommer nya övergreppsanklagelser mot prins Andrew med anledning av hans besök på sexbrottsanklagade Jeffrey Epsteins ö Little St. James.

– En i personalen sade till mig att han såg prins Andrew öppet tafsa på flickor på en balkong. Han kom ihåg att han gick fram till honom och sade ”god morgon, ers höghet”, hävdar Amerikanska Jungfruöarnas justitiekansler Denise George enligt Daily Mail.

En amerikansk domstol offentliggjorde i augusti över 2 000 dokument med anklagelser om påstådda övergrepp på minderåriga flickor som ska ha begåtts av affärsmannen Jeffrey Epstein. Han riskerade 45 år i fängelse och hängde sig i sin häktescell den 10 augusti. 

Denise George säger i en intervju med Vanity Fair att Espsteins före detta anställda bör få vittna. Hon hävdar att advokater för Epsteins dödsbo har sagt att offren bara kommer att kompenseras om de går med på att inte stämma någon annan som kan kopplas till de misstänkta övergreppen.

– Det rör sig om offer som har blivit våldtagna av andra människor. De försöker skydda sina vänner och det är inte rättvist mot offren, säger Denise George.

Blev kraftigt kritiserad efter intervju

Virginia Roberts, numera Guiffre, som säger att hon är ett av Jeffrey Epsteins offer hävdar också att prins Andrew hade sex med henne flera gånger när hon var 17 år. Prins Andrew fick kraftig kritik efter att ha bemött anklagelserna i en intervju i BBC där han påstod att han ”aldrig riktigt festat”, trots att han syns på fler festbilder. På en av bilderna har han armen runt Virginia Roberts. 

Prins Andrew har även kopplingar till miljardären Peter Nygård som anklagas för flera fall av våldtäkt mot minderåriga. Övergreppen ska främst ha skett på Nygårds ägor på Bahamas, där prins Andrew har gjort besök, enligt Daily Mail. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.