Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny variant av coronavirus upptäckt i Storbritannien

Ny variant av coronavirus upptäckt i Storbritannien • Inför nya restriktioner
Foto: MARCIN NOWAK/SHUTTERSTOCK / MARCIN NOWAK/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PIPPA FOWLES / AVALON / STELLA PICTURES/AVALON

En ny variant av coronaviruset har upptäckts i Storbritannien och tycks spridas snabbare än kända variationer, rapporterar Sky News

Den nya virusvarianten misstänks ligga bakom tusen nya smittfall. 

Den nya varianten av coronavirus tros ligga bakom den snabbare smittspridningen i den sydöstra delen av landet, enligt hälsominister Matt Hancock, som under en dragning för parlamentet berättade att regeringen har meddelat WHO om det nya fyndet. 

Tros ligga bakom 1 000 nya smittfall

Virusvarianten tros ligga bakom 1 000 fall hittills i landet. 

Varianten har rapporterats i 60 lokala myndighetsområden och den tros påminna om en ny variation som rapporterats i andra länder under den senaste tiden, rapporterar Sky News. 

Matt Hancock har meddelat parlamentsledamöter att det inte finns något som tyder på att virusvarianten ska orsaka allvarlig sjukdom eller vara immun mot de nya coronavaccinerna som just nu ligger i startgroparna för massvaccinering i stora delar av världen. 

London under de tuffaste restriktionerna från och med onsdag

Beskedet om den nya virusvarianten kom efter att regeringen under måndagen berättade att London, delar av Essex och Hertfordshire, från och med onsdag kommer att beläggas med landets tuffaste coronarestriktioner.   

Så ska du tänka om du får ett negativt resultat

Sjunkande förtroende för svensk coronastrategi

Ny undersökning visar ändrade attityder gentemot sveriges strategi, visar en ny studie.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.