Ny våg av bluffmejl – ser ut att komma från Postnord

Christina Agerlöv i Kalmar har utsatts för bluffmejl som ser ut att komma från Postnord.
Foto: PRIVAT

Nu sveper en ny våg av bluffmejl som ser ut att komma från Postnord över landet.

En av många drabbade är Christina Agerlöv, 66, från Kalmar:

– Först tyckte jag att mejlet såg äkta ut, och tänkte att det är väl något jag har skickat efter. Men sedan märkte jag att loggan såg konstig ut. Dessutom var det flera felstavningar.

Det är nu mindre nogräknade typer passar på – i jul- och nyårstider. 

Deras verktyg är bluffmejlet.

Många väntar på försenade klappar, och bedragarna uppger att mejlet de skickat kommer från Postnord.

Den senaste tiden har flera svenskar fått ett fejkat mejl, och Expressen-läsare har hört av sig efter att det plingat till i inkorgen.

En av de drabbade är Christina Agerlöv, 66, från Kalmar.

– Det första mejlet kom 28 december. Och sedan har det fortsatt. I dag, på nyårsdagen, har jag fått två-tre stycken. Alla är i samma ärende, säger Christina Agerlöv.

– De ser likadana ut, men på ett blir jag kallad Kenneth och på ett annat är det ett annat namn. Det är lite kul faktiskt.

Ett av bluffmejlen Christina Agerlöv fått. Och där hon kallas – Kenneth.

Uppmanas trycka på en länk

I mejlet uppmanas mottagaren inte helt överraskande att trycka på en länk.

Något som fick Christina Agerlöv att direkt rygga tillbaka.

– Först tänkte jag att det är möjligt att jag skickat efter något som inte kommit; just eftersom det var i jultider. Sedan började varningsklockorna ringa, och jag gick in och googlade på Postnord och bluff. Efter det tänkte jag att jag inte är så dum att jag går vidare på länken.

– Jag tänkte att det kanske är något som sprider, eller att jag kommer till en sida där jag uppmanas att uppge mina betaluppgifter.Postnords egen varning

Postnords hemsida finns också sedan tidigare en varning om just bluffmejl och bluff-sms.

”Det cirkulerar just nu bluffmejl och bluff-sms som ser ut att komma från Postnord. Kontrollera noga vem som är avsändare och om du är tveksam, radera utan att klicka på några länkar”, skriver Postnord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.