Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny skiva ska hjälpa Leila K

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lever på gatan. I dag är den kritikerrosade popstjärnan Leila K ekonomiskt utblottad och lever på gatan. Nu har skivbolagsdirektörerna bestämt att släppa en samlingsskiva med hennes hitlåtar, där en del av vinsten ska hjälpa henne tillbaka till ett värdigt liv.
Foto: KARLSSON ULF

I vår väntas hitsamlingen med Leila K, 31, släppas.

Efter Expressens avslöjande om världsartistens nya liv bland missbrukare har skivbolagsdirektörerna bestämt:

Vinsten från skivförsäljningen ska öronmärkas så att popstjärnan får vård.

- Vi måste försöka se till att Leila K får hjälp och stöd, säger musikförläggaren och vännen Roffe Persson.

Leila K slog igenom i slutet av 80-talet - över en natt spelades hennes hitlåtar över hela världen. Men sedan dess har det gått utför. I dag är den kritikerrosade popstjärnan ekonomiskt utblottad och lever på gatan. Bland prostituerade, bland narkomaner, bland alkoholister.

Hon snattar sin mat För Expressen har Leila K berättat om sitt nya liv som kriminell, att hon snattar sin mat och äter den hos Stadsmissionen. I vår släpper skivbolaget Bonnier Amigo Music Group en samlingsskiva med den före detta världsartisten. Alla Leila K:s bästa låtar - plus ett par ej tidigare utgivna spår - ska samlas på ett album. Plattan - som väntas släppas i månadsskiftet april-maj - har två arbetsnamn:  Leila K - Greatest hits.  Leila K - Complete. Målsättningen är att skivan ska sälja guld, det vill säga mer än 30 000 exemplar. En del av vinsten som försäljningen av albumet ger ska öronmärkas åt Leila K.

"Ska få allt tänkbart stöd" För att hon ska få möjlighet till ett nytt, värdigare liv, betonar musikförläggaren Roffe Persson: - Pengarna ska användas till något för Leila, så att vi inte bara skriver ut en check på 50 000 kronor. - Vi försöker ju sälja ett material som Leila K redan har gjort - utan att hon behöver göra något. Då vill vi att pengarna från försäljningen ska gå till något bra. Att Leila ska få allt tänkbart stöd och hjälp för att komma tillbaka till ett värdigt liv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.