Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny skattesmäll för Kent Ekeroth (SD)

<p>Skatteverket har beslutat att Kent Ekeroth ska betala 249 034 kronor.</p>
Foto: Cornelia Nordström
Ekeroth har uppgivit för Skatteverket att han inte ingår i den grupp som driver axpixlat.info och politisktinkorrekt.info och att han inte har någon del i arbetet på hemsidorna.
Foto: Tommy Pedersen

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth, SD, åker på en ny skattesmäll - den här gången på närmare en kvarts miljon.

Det är hans engagemang i hatsajten Avpixlat som ligger bakom.

– Det saknas underlag för att de här kostnaderna som är avdragna verkligen tillhör verksamheten, säger Pia Karsten, kontorschef på skattekontoret i Malmö och Simrishamn.

Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth upptaxeras enligt ett omprövningsbeslut från Skatteverket. Det handlar om Ekeroths engagemang i hatsajten avpixlat.se. genom ett bankkonto som används för stödbidrag till sajten och innehas av Kent Ekeroth.

Ekeroth har inte kunnat visa att flera hundratusen kronor som tagits från det kontot inte går att koppla samman med sajtens verksamhet.

Ekeroth har uppgivit för Skatteverket att han inte ingår i den grupp som driver axpixlat.info och politisktinkorrekt.info och att han inte har någon del i arbetet på hemsidorna.

Lämnade inte uppgifter

Men Ekeroth har enligt Skatteverket också uppgivit att de betalningar som skett endast skett för att täcka driftskostnader och kringkostnader. Men efter att Skatteverket granskat Ekeroths kontoutdrag konstaterar myndigheten att Ekeroth inte lämnat några uppgifter om inbetalningar som gjorts till hans konto.

Därför blir han nu skyldig att betala tillbaka 249 034 kronor för både skatt samt skatteböter, tilläggsskatt. Senast den 26 juli ska pengarna ha betalats tillbaka.

– Skattetillägg får man när man lämnar en oriktig uppgift eller inte lämnar tillräckligt många uppgifter, säger Pia Karsten, kontorschef på skattekontoret i Malmö och Simrishamn.

Expressen har sökt Kent Ekeroth.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.