Skatteverket har beslutat att Kent Ekeroth ska betala 249 034 kronor. Foto: Cornelia NordströmSkatteverket har beslutat att Kent Ekeroth ska betala 249 034 kronor. Foto: Cornelia Nordström

Skatteverket har beslutat att Kent Ekeroth ska betala 249 034 kronor.

 Foto: Cornelia Nordström
Ekeroth har uppgivit för Skatteverket att han inte ingår i den grupp som driver axpixlat.info och politisktinkorrekt.info och att han inte har någon del i arbetet på hemsidorna. Foto: Tommy PedersenEkeroth har uppgivit för Skatteverket att han inte ingår i den grupp som driver axpixlat.info och politisktinkorrekt.info och att han inte har någon del i arbetet på hemsidorna. Foto: Tommy Pedersen
Ekeroth har uppgivit för Skatteverket att han inte ingår i den grupp som driver axpixlat.info och politisktinkorrekt.info och att han inte har någon del i arbetet på hemsidorna. Foto: Tommy Pedersen

Ny skattesmäll för Kent Ekeroth (SD)

Publicerad

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth, SD, åker på en ny skattesmäll - den här gången på närmare en kvarts miljon.

Det är hans engagemang i hatsajten Avpixlat som ligger bakom.

– Det saknas underlag för att de här kostnaderna som är avdragna verkligen tillhör verksamheten, säger Pia Karsten, kontorschef på skattekontoret i Malmö och Simrishamn.

Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Kent Ekeroth upptaxeras enligt ett omprövningsbeslut från Skatteverket. Det handlar om Ekeroths engagemang i hatsajten avpixlat.se. genom ett bankkonto som används för stödbidrag till sajten och innehas av Kent Ekeroth.

Ekeroth har inte kunnat visa att flera hundratusen kronor som tagits från det kontot inte går att koppla samman med sajtens verksamhet.

Ekeroth har uppgivit för Skatteverket att han inte ingår i den grupp som driver axpixlat.info och politisktinkorrekt.info och att han inte har någon del i arbetet på hemsidorna.

Lämnade inte uppgifter

Men Ekeroth har enligt Skatteverket också uppgivit att de betalningar som skett endast skett för att täcka driftskostnader och kringkostnader. Men efter att Skatteverket granskat Ekeroths kontoutdrag konstaterar myndigheten att Ekeroth inte lämnat några uppgifter om inbetalningar som gjorts till hans konto.

Därför blir han nu skyldig att betala tillbaka 249 034 kronor för både skatt samt skatteböter, tilläggsskatt. Senast den 26 juli ska pengarna ha betalats tillbaka.

– Skattetillägg får man när man lämnar en oriktig uppgift eller inte lämnar tillräckligt många uppgifter, säger Pia Karsten, kontorschef på skattekontoret i Malmö och Simrishamn.

Expressen har sökt Kent Ekeroth.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag