Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny skandal: Toppman i SSU smutskastar Reinfeldt

Högkvarteret för SSU i Stockholms län ligger på Skytteholmsvägen i Solna. Här jobbar Tobias Gärdås som regionombudsman. Har du tips på andra smutskastningskampanjer bland rikdsdagspartierna? Mejla Expressen.
Bloggen "Rättvis och balanserad" driver en hatkampanj på nätet mot Fredrik Reinfeldt och moderaterna.
En bild på partiledaren har försetts med texten: "Rösta på din pedofil." Expressen kan i dag avslöja att bloggen drivs av en högt uppsatt ombudsman inom socialdemokraternas ungdomsförbund SSU.
Fredrik Reinfeldt.
Tobias Gerdås.
Socialdemokraterna tvingas nu hantera ytterligare en smutskastningsskandal. Expressen kan i dag avslöja att en av toppombudsmännen inom SSU i Stockholms län via en blogg driver en smutskastningskampanj mot Fredrik Reinfeldt och moderaterna. På bloggen har borgerliga politiker anklagats för rattfylla, skattefusk och porrsurfande, och hängts ut med namn och bild. Under rubriken "Lika som bär" publiceras en bild på Reinfeldt vid sidan av en bild på en skådespelare med bockhorn, föreställande ett odjur. En annan bild av Reinfeldt har försetts med texten: "Rösta på din pedofil."

Signaturen "Dico"

Bloggaren har använt signaturen "Dico". Samma signatur har också gjort en rad inlägg på moderaternas hemsida, med hårda personangrepp. I själva verket heter bloggaren Tobias Gerdås - och är heltidsanställd som regionombudsman av SSU i Stockholms län, med högkvarter på Skytteholmsvägen i Solna. Distriktet har omkring 3 600 medlemmar, och under sig har Tobias Gerdås, 22, åtta kommuner: Järfälla, Ekerö, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Upplands Väsby och Upplands-Bro.

Lägger upp strategier

Inför valet har Gerdås bland annat ansvar för SSU:s satsning "Grupp 06", som ska lägga upp strategier för hur socialdemokraterna ska lyckas ta hem valsegern. Flera personer som Expressen talat med beskriver Tobias Gerdås anställning som en stark maktposition. - Det är en form av förtroendeuppdrag, även om han är anställd, säger en SSU-kollega. Som en av tre regionombudsmän i distriktet arbetar han direkt under distriktsstyrelsen och sitter också med vid distriktsstyrelsemötena.

Internationella projekt

Förutom att sköta kontakten med klubbarna ute i kommunerna har Gerdås också ett särskilt ansvar för samarbetet med fackförbund och för en rad internationella projekt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.