Ny sexskandal i Metall utreds

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: MIKAEL MIKAEL

Metall utreder en ny sexskandal.

Förbundsledningen har fått uppgifter om att en hög tjänsteman inom Metall ska ha lämnat en krog i Stockholm tillsammans med en prostituerad kvinna.

  Det här är helt gripet ur luften, säger tjänstemannen.

I oktober avslöjades att anställda och förtroendevalda vid Metalls avdelning 112 i Trollhättan varit på porrklubb, köpt sexleksaker och supit för medlemspengar. Nu tvingas Metall undersöka uppgifter om att en anställd i hög position inom förbundet har iakttagits kraftigt berusad tillsammans med en prostituerad.  Händelsen inträffade en kväll under Metalls kongress, som hölls på Folkets hus i Stockholm den 7–10 september.

"Till slut gick de tillsammans"

 Efter en av sammanträdesdagarna satt ett antal deltagare på krogen Tre Remmare, nära Folkets hus. Tjänstemannen var också där. Enligt ett kongressombud var han rejält berusad och mycket intresserad av en kvinna i 20-årsåldern. – Jag uppfattade henne som prostituerad. Hon var styrd av en annan man som också var där och som hämtade henne när hon inte ville sitta med tjänstemannen. Till slut gick de tillsammans alla tre. Metalls informationschef Anders Ferbe, säger att förbundet ska inleda en utredning.Kongressombudet hade två kamrater med sig. Den ene vill inte kommentera händelsen i nuläget. Den andre säger att han inte såg något som bevisar att kvinnan var prostituerad. Metalls ledning har tidigare fått ett mejl om uppgifterna och inledde en utredning. Men av misstag kontrollerade fel person. Nu har rätt namn nått Metall. – Vi ska ta en titt på det här under måndagen, säger Anders Ferbe, informationschef på Metall.

Här på krogen Tre Remmare träffades mannen och den prostituerade kvinnan.

Kommer inte ihåg

 Den utpekade mannen blir upprörd när Expressen berättar om vittnesuppgifterna. – Vad är det här för dumheter? Det är ju rent förtal, säger han. Mannen säger att han inte kommer ihåg om han var på restaurangen den aktuella kvällen eftersom "det var så länge sedan". – Jag har absolut inte köpt någon kvinna. Jag minns precis vad jag håller på med och det har jag inte gjort alltså.

Granskas av åklagare

 Skandalen inom avdelning 112 i Trollhättan ledde till att styrelsen avgick och fyra anställda sparkades. Åklagare granskar nu om brott har begåtts.

FAKTA

De krävs på återbetalning
Tre ombudsmän, Tommy Larsson, Kjell Hultgren och Bert-Åke Qvillberg är fortfarande avstängda och krävs på återbetalning.
En fjärde ombudsman är i dag pensionär.
Tre revisorer, Håkan Skött, Lars-Olof Josefsson, Lars-Göran Larsson krävs på återbetalning
Avdelningens förre ordförande Kenneth Freiholtz, liksom förre vice ordföranden Bengt-Göran Clemensson krävs också på återbetalning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.