Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny säsong av "Det okända"

Dem fem medierna i "Det okänd", från vänster: Vendela Cederholm, Terry Evans, Camilla Öhrnberg, Jörgen Gustafsson och Lena Ranehag. Foto: Foto: Daniel Ohlsson/Tv4.
Mediala programmet "Det okända" i TV4 plus är inne på sin åttonde säsong.
Först var Malin Berghagen programledare, nu är det Caroline Giertz.

FAKTA

DET FEM MEDIERNA I PROGRAMMETVENDELA CEDERHOLM Arbetar till vardags som medium, bland annat med frågeställningar kring livet efter döden, och lär även ut i konsten att öva upp sin egen medialitet, i en mediumutbildning som hon driver med två vänner.

CAMILLA ÖHRNBERG Driver med sin mamma eget företag som fokuserar på det andliga. Båda var med "Akademin för det okända" som sändes 2007, där de sökte personer med mediala förmågor. Camilla tog hem det hela.

LENA RANEHAG Arbetar som medium och andlig coach sedan tolv år, och driver eget företag där hon ger medial vägledning och så kallade "readings" per telefon. Hon förmedlar även budskap från andra sidan.

TERRY EVANS Engelsmän och största stjärnan. Terry Evans är ett brittiskt spiritistiskt medium som har blivit känd i Sverige via både "Förnimmelse av mord" och just "Det okända". Terry driver också eget företag som bland annat arrangerar stora seanser och håller kurser i medialitet.

JÖRGEN GUSTAFSSON Verksam som spiritistiskt medium och har medverkat i en rad tv-program som medium, som "Förnimmelse av mord", "Det okända" och "Akademien för det okända". Han har studerat mediumskap i kurser hos Iris Hall och påstår sig kunna kommunicera med andar.

Tror du på spöken?
Caroline Giertz, 51, är programledare och även producent för TV4 plusprogrammet som sänts under åtta säsonger sedan 2006.
Malin Berghagen ledde de första tre säsongerna, men eftertrtäddes 2007 av programledaren och författaren Giertz.
Giertz var på 90-talet programledare för "Måndagsklubben" på Kanal 5 under tre år. Programmet startade 1996, och Lennie Norman och Claes Malmberg var bisittare.

I hetluften


Programmet uppmärksammades bland annat i och med att deltagare i programmet rökte och konsumerade alkohol under pågående sändningar.
Också "Det okända" har också varit i hetluften.
I februari i år granskades programmet av "Uppdrag granskning" då en mamma vars barn avlidit blivit uppringd och tillfrågad om det kunde vara hennes barn som spökar i ett hus.
Det okändas agerande ansågs av "Uppdrag granskning" som oetiskt.
Också "Debatt" tog upp en diskussion om fallet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!