Fyra misstänkta våldtäkter på Bråvallafestivalen

Polisbevakning på Tenacious D:s konsert på Bråvalla.
Foto: Izabelle Nordfjell/TT
Fyra misstänkta våldtäkter har anmälts.
Foto: Emilie Roslund
Polisens presstalesman Hans Lippens.
Foto: Emilie Roslund
En av de misstänkta våldtäkterna ska ha skett under Tenacious D:s konsert.
Foto: Pelle T Nilsson
Polishuset i Norrköping.
Foto: Olle Sporrong

Under fredagskvällen och lördagsmorgonen anmäldes tre nya våldtäkter på Bråvallafestivalen.

Hittills har fyra misstänkta våldtäkter anmälts.

– Vi såg två eller tre poliser som hoppade över stängslet vid ingången till höger av scenen och sprang rakt in i publiken, säger ett par som stod mitt i publikhavet.

På torsdagen anmälde en kvinna att hon blivit våldtagen under Zara Larssons spelning.

Vid 21.30-tiden på fredagen greps en man i 25-årsåldern misstänkt för våldtäkt och sexuellt ofredande. Enligt polisen ska han ha onanerat vid scenen när Tenacious D spelade. Två unga kvinnor ska ha sett händelsen och anmält honom.

– I samband med att mannen förs till polisstationen kommer en tredje kvinna och anmäler samma man för våldtäkt, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Mannen förhördes under natten och frigavs efter beslut från åklagare.

Fler våldtäkter anmäldes

Vid 01-tiden på lördagen anmälde ytterligare en kvinna en våldtäkt, som ska ha inträffat vid ett toalettbesök efter midnatt.

– Han använder våld för att tvinga sig på henne och genomför någon typ av sexuell handling som vi betecknar som våldtäkt. Vi jobbar med att hitta gärningsmannen, säger Hans Lippens.

På lördagsmorgonen kom en fjärde misstänkt våldtäkt. En kvinna anmälde att hon på fredagen haft frivilligt sex med en man som sedan övergick i en våldtäkt.

– Hon gav oss en del ledtrådar och vi fick tag i honom. Vi höll ett förhör och åklagaren beslutade sen att den misstänkte personen skulle friges, säger Hans Lippens.

”Jag skrek högt medan han höll fast mig men ingen ingrep"

En 21-årig kvinna, som vill vara anonym, berättar om att hon utsattes för ett sexuellt övergrepp. Under natten till torsdagen gick hon mot campingen och blev stoppad av fem killar. Enligt kvinnan ska två ha tagit tag i henne, varav en ska ha tagit på hennes kropp. Hon säger att en höll kvar henne.

– Jag skrek högt medan han höll fast mig. Flera personer passerade oss under tiden men ingen ingrep. De kollade bara på.

Enligt kvinnan ska det inte ha funnits ordningsvakter i sikte. Kvinnan valde att inte polisanmäla händelsen.

På lördagsmorgonen hade fyra misstänkta våldtäkter och nio fall av sexuellt ofredande anmälts.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.