Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny misstänkt pekas ut i Maddie-fallet

Brittiska Madeleine McCann skulle precis fylla fyra år när hon försvann.
Madeleine McCann var tre år gammal när hon försvann.Foto: REAL MADRID TV / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Familjen McCann var på semester i Portugal vid försvinnandet i maj 2007.Foto: INTERPOL / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kate och Gerry McCann.Foto: JOE GIDDENS / AP TT NYHETSBYRÅN

Tolv år har gått sedan Madeleine McCann försvann under en semester i Portugal.

Nu har polischefen som initialt ledde utredningen avfärdat misstankarna om en tysk pedofil som pekades ut som huvudmisstänkt, rapporterar The Sun.

I stället ska det handla om en annan tysk pedofil – som till utseendet liknar ”Maddies” pappa.

Brittiska Madeleine McCann skulle precis fylla fyra år. 

Flickan var på semester tillsammans med sina föräldrar, Kate och Gerry, i Portugal när hon försvann i maj 2007.

En stor utredning sattes i rullning för att hitta flickan och medier runtom i världen rapporterade om händelseutvecklingen. Sedan dess har tolv år gått, utan något nytt livstecken från Maddie.

12 år har gått sedan Madeleine McCann försvann.Foto: AP / AP EVERTON FC

I den initiala utredningen tillsattes den portugisiske polischefen Goncalo Amaral som ledare. Han sparkades senare och har nu lagt polisyrket på hyllan. 

Ändock fortsätter han att uttala sig om fallet Maddie.

Nu senast har polischefen varit med i en intervju i en spansk tv, där han kommit med nya uppgifter om en av de som länge pekats ut som huvudmisstänkt, rapporterar The Sun.

Pekar ut ny huvudmisstänkt

Goncalo Amaral har tidigare uppgett att en dömd tysk pedofil varit vida intressant för polisen. Efter det antogs personen i fråga vara Martin Ney, 48, som dömts för pedofili och trippelmord.

Polisen har tidigare släppt en fantombild på den potentiella kidnapparen.Foto: METROPOLITAN POLICE / AP METROPOLITAN POLICE

Dokumentärserien ”Disappearance of Madeleine McCann” finns på Netflix:

I mars 2019 släpptes dokumentärserien ”Disappearance of Madeleine McCann” på Netflix.

Men i den nya intervjun dementerar Goncalo Amaral påståendet om Ney. I stället ska det handla om en annan tysk, dömd, pedofil.

– En pedofil som är tysk och som avtjänar livstids fängelse för att ha dödat barn har blivit spekulerad om, säger Goncalo Amaral, enligt The Sun.

Han fortsätter:

– Det jag vet är att den misstänkte inte är han, det är en annan man. Han sitter också i fängelse i Tyskland. Han är också pedofil.

Enligt den tidigare polischefen ska den person som faktiskt misstänks vara till utseendet lik Madeleine McCanns pappa. Goncalo Amaral konstaterar också att Martin Ney inte alls ser ut som Gerry McCann.

Familjen om Ney: ”Förnekade det”

Familjen McCanns talesperson, Clarence Mitchell, har tidigare uppgett att Martin Ney förhörts, men att han förnekat till inblandning i Madeleines försvinnande.

– Ney har blivit förhörd om Madeleines bortförande av utredare tidigare, och han förnekade det. Han är i tyskt fängelse nu, sa han till Mail Online i maj.

Men hur familjen ser på polischefen är svårt att säga. Föräldrarna har tidigare varit kritiska till Goncalo Amaral, eftersom han yttrat misstankar mot dem, bland annat i sin bok ”Sanningen i lögnen” som kom ut 2008.

I boken, som resulterade i ett stämningsfall där polischefen vann, skrev Goncalo Amaral att Kate och Gerry McCann kan ha iscensatt försvinnandet för att dölja att de själva mördat dottern.

Här är några av dagens största inrikesnyheter:

Här är tre av dagens största inrikesnyheter.