Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny gärningsman i tunnelbanan jagas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Övervakningsbilder visar att Khalid El Bakraoui förmodligen inte var ensam vid attentatet i tunnelbanan.
Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM
Explosionen vid stationen Maalbeek kom en timme efter attacken på flygplatsen.
Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM

Khalid El Bakraoui var inte ensam innan han sprängde sig och ett tjugotal människor till döds vid tunnelbanan i Bryssel.

Enligt franska Le Monde letar nu belgisk polis efter ytterligare en gärningsman.

Han ska ha setts på en övervakningsfilm tillsammans med El Bakraoui.

Under tisdagens terrorattentat i Bryssel detonerade flera bomber. Ett par stycken drabbade stadens flygplats och vid tunnelbanestationen Maelbeek sprängde Khalid El Bakraoui sig själv och flera andra personer till döds.

Tidigare har belgisk polis trott att fyra personer ska ha varit direkt involverade i tisdagens attacker. Men dessa uppgifter revideras nu.

Enligt den franska tidningen Le Monde kommer nu uppgifter om att belgisk polis nu eftersöker ytterligare en gärningsman. Personen i fråga ska ha varit inblandad i attacken mot tunnelbanan i centrala Bryssel.

Bar på stor väska

På övervakningskameror kan man, enligt Le Monde, se den nu jagade mannen tillsammans med Khalid El Bakraoui, som genomförde självmordsbombningen. Den nu misstänkte kan där ses bära på en stor väska.

Informationen har ännu inte bekräftats av belgiska myndigheter.

Sedan tidigare står det klart att belgisk polis för närvarande jagar den vitklädda man som befann sig på flygplatsen Zaventem i samband med den första explosionen.

I samband med attentatet bar han på en väska vars innehåll inte detonerade. Den vitklädda mannen fick då panik och sprang ifrån platsen.

Tidigare uppgifter gjorde gällande att den sedan tidigare jagade mannen var Najim Laarchaoui, men det visade sig senare att han var en av de två personer som, tillsammans med Ibrahim El Bakraoui, sprängde sig själv och ett drygt dussintal personer till döds på flygplatsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.