Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny brandattack mot kyrka: ”Största allvar”

Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisens tekniker är på plats vid kyrkan.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Under natten till söndagen utsattes Spånga kyrka för en ny brandattack.

Det är andra gången på kort tid som någon vandaliserat kyrkan.

Så sent som i onsdags kastades en molotovcocktail mot kyrkans entré.

– Vi tar det på största allvar. Det är inte okej att göra så. Det är stora värden i en kyrka dessutom, både kulturellt och känslomässigt, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen.

Expressen har tidigare rapporterat om att en kyrka i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning utsatts för en brandattack. Enligt uppgifter hade någon kastat en molotovcocktail mot entrén så att en brand uppstått. 

Under söndagsnatten klockan utsattes kyrkan för en ny attack. Polisen fick in larmet klockan 03:10 och åkte till platsen. 

– Det är en krossad ruta och det har varit en mindre brand i samband med det. Inbrottslarmet gick till vaktbolaget som åkte dit och vi åkte också dit, säger Eva Nilsson. 

– Vi hade en liknande händelse för några dagar sedan. Då tittar man givetvis och jämför vad den tekniska undersökningen där kan ha givit, säger hon.

Polisens tekniker är nu på plats för att genomföra en teknisk undersökning på platsen. 

Se även: 300 gravstenar välta på kyrkogård

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.