Socialdemokraternas kräftgång fortsätter. Foto: Robban Andersson
Socialdemokraternas kräftgång fortsätter.  Foto: Robban Andersson

Ny bottennotering för S

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokraternas kräftgång fortsätter.
I en mätning av Novus som TV4Nyheterna presenterar har S ny bottennotering.
Samtidigt tror statsvetare att botten är långt ifrån nådd.
Många frågar sig när det ska vända för Socialdemokraterna.
Enligt statsvetaren Sören Holmberg är det långt kvar.
Han tror att Socialdemokraterna kommer fortsätta att tappa, hela vägen ner till 15 procent innan partiet nått botten.
– Ungefär femton till sjutton procent är mitt estimat av kärnväljarna. Så det finns en bit kvar att sjunka innan vi är nere på rock bottom, sa Sören Holmberg till TV4Nyheterna.
I Novus senaste mätning har Socialdemokraterna stöd av 27 procents av väljarna. Det är en historisk bottennotering för S i Novus mätningar.

Moderaterna fortsätter öka

Samtidigt fortsätter Moderaternas väljarstöd att öka. Och vid val i dag skulle Alliansen få egen majoritet med över 50 procent av rösterna och Sverigedemokraterna därmed förlora sin vågmästarroll.
2 000 personer har under perioden 25 oktober till 21 november telefonintervjuats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag